Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Historia

Opetusmaatila

Eläinhoito ja pieneläimet

Projektikoira

LVI - ala

Puutarha

Kansainvälisyys


Oppilaitos on osa Sastamalan koulutuskuntayhtymää. Kotisivun osoite on www.sasky.fi

Opetusmaatilan toiminta Kokemäellä
Kokemäen koulutila on toiminut jo 100 vuoden ajan satakuntalaisten
maatalous- ja
puutarha-alan opiskelijoiden monipuolisena käytännön töiden oppimisympäristönä. Opetusmaatilalla on n. 100 ha peltoa. Viljelyssä perinteisten viljakasvien lisäksi alueelle tyypillisiä erikoiskasveja, esim. sokerijuurikasta. Koska opetusmaatilalla on kotieläimiä, rehuntuotanto pellolla on merkittävää.

Avomaatuotannossa on avomaavihannesten, marjojen, hedelmien viljelyä sekä Karimaan puutarhassa taimitarhakasvien viljelyä. Karimaan puutarha toimii myös tärkeänä matkailukohteena (perinnekasvit, museo, arboretum). Kasvihuoneissa (4000 m2) tuotetaan ympärivuotisesti tomaattia, kurkkua, paprikaa ja pikkuvihanneksia, leikkokukkia, ruukku- ja ryhmäkasveja. Joulutähti ja leikkoruusu ovat laajalti tunnettuja hyvästä laadustaan.

Kotieläinrakennuksessa on lypsylehmiä ka. 20 ja oppimisen kannalta useita rotuja (ayshire-, friisiläis- ja alkuperäisrotuja).  

Kesästä 2007 alkaen on toiminta monipuolistunut pieneläimiin, liskot ja linnut tärkeimpänä.

Syksyllä 2008 aloitettiin yhteistyössä Niinisalon tykistöprikaatin sotakoiraosaston kanssa virkakoirakoulutus. Tällä hetkellä kennelissä on yhdeksän puolustusvoimien omistamaa koiranpentua.
 
Suuren lisäarvon tuo opetusmaatilalle kaksi puutarhamyymälää, jotka toimivat erinomaisina oppimisympäristöinä. Pääsääntöisesti tuotevalikoimassa ovat opetusmaatilan omat tuotteet ympäri vuoden. Avomaalta saatavat marjat, hedelmät ja osittain myös vihannekset varastoidaan hedelmä- ja vihannesvarastoissa ja jalostetaan talvikauden aikana omaan myymälään hilloiksi, mehuiksi ja kuivatuotteiksi.  Karimaan taimistomyymälästä voi hankkia monivuotiset hyöty- ja koristekasvit pihaan ja puutarhaan.


   


                     Projektikoira


Oppilaitoksemme erityispiirteenä on ns. projektikoiratoiminta, joka käynnistyi vuonna 2008. Teemme tiivistä yhteistyötä Niinisalon tykistöprikaatin sotakoiraosaston, Hämeenlinnan Poliisikoiralaitoksen sekä Tullin koirakoulun kanssa. Projektikoiralinjalla annamme opiskelijoille perusvalmiudet virkakoiran kouluttamiseen tottelevaisuuden, jäljen etsintöjen ja suojelun osalta. Projektikoirille annamme normaalin tapa- ja miljöökasvatuksen sekä pohjakoulutuksen tuleviin työtehtäviin (hallinta, erilaisten aineiden ja esineiden etsintä, henkilöetsintä, jäljestys, suojelu). Panostamme erityisesti koirien kykyyn työskennellä erilaisissa ympäristöissä, erilaisilla pinnoilla ja vaihtelevissa tilanteissa.

Projektikoirat asuvat vaihtelevasti oppilaitoksen koiratarhalla tai opiskelija-ohjaajan kanssa koulun asuntolassa. Viikonloppuisin ja lomilla koirista huolehtivat päivystysvuorossa olevat opiskelijat. Toisinaan koirat lähtevät myös ohjaajiensa mukana vapaa-ajan viettoon. Koululla on koirille sisätarhaosio, johon majoittuvat pääsääntöisesti pienet pennut tai sairastapaukset / muut erityistapaukset, kuten penikoivat nartut. Hieman vanhemmat koirat ovat sijoitettu ulkotarhaosioon. Ulkotarhoissa koirilla on lämmitetty ja valaistu sisätila sekä pinnoitettu viemärillä varustettu ja katettu ulkoilualue. Niin sisä- kuin ulkotilatkin ovat turvallisuussyistä lukittuja.

Projektikoirat ovat rodultaan saksanpaimenkoiria, labradorinnoutajia ja belgianpaimenkoiria (malinois). Oppilaitoksella on ollut yhteensä 21 viranomaiskoiraa sekä kolme omaa koiraa. Koirat ovat pääsääntöisesti sijoittuneet työtehtäviin. Muutama koira on mennyt siviiliharrastajille johtuen joko riittämättömistä ominaisuuksista työtehtäviin tai lievistä terveydellisistä syistä. Nyt noin vuoden ikäisten koulun omien labradorinnoutajien tulevaisuus näyttää valoisalta: toinen koirista on sijoittunut Puolustusvoimille AES – tehtäviin ja toinen koirista on kokeilussa tullilla.

Oppilaitoksellamme on erinomaiset puitteet jäljestämiseen sekä pellolla että metsässä. Tänä vuonna valmistunut valaistu koirakenttä mahdollistaa monipuoliset treenimahdollisuudet tottelevaisuuteen ja agilityyn. Oppilaitoksen erilaiset rakennukset, kuten konehallit ja luokkatilat tarjoavat haasteita etsinnöille ja henkilöhaulle. Näitä puitteita ovat hyödyntäneet myös yhteistyökumppanimme, muun muassa puolustusvoimien AES – kurssi on jokavuotinen vieras. Teemme myös tiivistä yhteistyötä paikallisten yrittäjien kanssa. Esimerkiksi kuljetusliikkeet tarjoavat loistavia harjoitusmahdollisuuksia etsinnöille rekoissa ja muissa ajoneuvoissa.


Tapahtumaloki
16.5.2011
Prosessikaavio

11.12.2010
Prosessikaavio

10.12.2010
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Kokemäen koulutila on toiminut jo 100 vuoden ajan satakuntalaisten maatalous- ja puutarha-alan opiskelijoiden monipuolisena käytännön töiden oppimisympäristönä.

Tuotantosuunnat:
maito
kasvinviljely
erikoiskasvi
avomaa vihannekset
avomaa juurekset
kasvihuone kukat
kasvihuone vihannekset
marjat
hedelmät
pieneläimet
metsä
taimitarhatuotanto

Yhteystiedot:
Kauvatsantie 189
32800 Kokemäki

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2018