Etusivu
Ohjeet
Toteutus
Tulokset
Valokuva-albumi
Videot
Blogit
 

Etusivu

Testattavat asiat

KarjaKompassin Ruokinnan seurantapalvelu ruokinnan oikeellisuuden mittarina

TilaTesti -toiminnassa on avattu mahdollisuus hyödyntää KarjaKompassi-ohjelmistokokonaisuudesta jo valmistuneen Ruokinnan seurantapalvelun käyttöä opetuskoulutilan karjan ruokinnan oikeellisuuden mittarina. Mukaan tulo edellyttää, että käytössäsi ovat oikeudet kyseiseen palveluun.

Kirjaamalla havaintosi Tulokset-sivuille, kerrytät tietopankkia, josta hyödyt sekä itse että muut palvelun käyttäjät.

Miten mukaan?

Kaikki halukkaat koulutilat pääsevät mukaan. Lue lisää Ohjeet ja Toteutus -sivuilta, joilta löydät ohjeita ja yhteystietoja.

Osallistu keskusteluun Blogiin avatuista aiheista ja jaa kokemuksesi.

Tervetuloa oppimaan yhdessä!*********************************************************************
TilaTesti on tutkimuksen, opetuksen ja neuvonnan yhteistyötä


Tutkimus, opetus ja neuvonta käynnistävät uudenlaisen koetoiminnan, jossa tutkimus tuodaan lähelle tilatasoa ja jossa hyödynnetään opetusmaatilojen resursseja sekä neuvonnan kehitteillä olevia palveluita ja teknologioita. Valtakunnallisesti kattavasta koetoiminnasta käytetään nimeä TilaTesti.

Koetoiminnalla vastataan esille nouseviin tässä ja nyt -tiedon tarpeisiin, jotka ratkaistaan eri puolilla Suomea samoilla koejärjestelyillä toteutetuilla testeillä. TilaTesteissä ovat mukana tutkijat, neuvojat ja opetusmaatilojen henkilökunta opiskelijoineen. TilaTestit toimivat myös havaintokohteina, joissa viljelijät pääsevät vertailemaan eri toimenpiteiden tehoja ja vaikutuksia. Näin opetusmaatiloista kehittyy tutkimuksen, opetuksen ja neuvonnan käytännön tiedon maakunnallisia kohtaamispaikkoja. Tavoitteena on tuottaa viljelijälle käytännönläheistä tietoa ajankohtaisiin kysymyksiin maatilamittakaavassa tehtyjen havaintokokeiden avulla. Koetoiminnan lisäksi TilaTestejä hyödynnetään opiskelijoiden ja neuvojien opetuksessa ja koulutuksessa.

TilaTesti-toiminta on käynnistynyt keväällä 2010 neljän pilottiteeman ympärillä. Nämä ovat viljojen tautien ennustemallien kehittäminen, Artturi korjuuaikanäytteiden ottaminen, maitotilojen tuotannon suunnittelua palvelevan KarjaKompassi -ohjelmakokonaisuuden testaus ja siihen liittyvä koetoiminta sekä valkuaiskasvien viljelytekniikka.