Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Historia

Opetusmaatila

Eläinhoito ja pieneläimet

LVI - ala

Puutarha

Kansainvälisyys

Oppilaitos on osa Sastamalan koulutuskuntayhtymää. Kotisivun osoite on www.sasky.fi

Opetusmaatilan toiminta Kokemäellä
Kokemäen koulutila on toiminut jo yli 100 vuoden ajan maatalous- ja puutarha-alan opiskelijoiden monipuolisena käytännön töiden oppimisympäristönä. Opetusmaatilalla on n. 100 ha peltoa. Viljelyssä perinteisten viljakasvien lisäksi alueelle tyypillisiä erikoiskasveja, esim. sokerijuurikasta. Koska opetusmaatilalla on kotieläimiä, rehuntuotanto pellolla on merkittävää.

Avomaatuotannossa on avomaavihannesten, marjojen, hedelmien viljelyä sekä Karimaan puutarhassa taimitarhakasvien viljelyä. Karimaan puutarha toimii myös tärkeänä matkailukohteena (perinnekasvit, museo, arboretum). Kasvihuoneissa (4000 m2) tuotetaan ympärivuotisesti tomaattia, kurkkua, paprikaa ja pikkuvihanneksia, leikkokukkia, ruukku- ja ryhmäkasveja. Joulutähti ja leikkoruusu ovat laajalti tunnettuja hyvästä laadustaan.

Kotieläinrakennuksessa on lypsylehmiä ka. 20 ja oppimisen kannalta useita rotuja (ayshire-, friisiläis- ja alkuperäisrotuja).  

Kesästä 2007 alkaen on toiminta monipuolistunut pieneläimiin, liskot ja linnut tärkeimpänä.

Suuren lisäarvon tuo opetusmaatilalle kaksi puutarhamyymälää, jotka toimivat erinomaisina oppimisympäristöinä. Pääsääntöisesti tuotevalikoimassa ovat opetusmaatilan omat tuotteet ympäri vuoden. Avomaalta saatavat marjat, hedelmät ja osittain myös vihannekset varastoidaan hedelmä- ja vihannesvarastoissa ja jalostetaan talvikauden aikana omaan myymälään hilloiksi, mehuiksi ja kuivatuotteiksi.  Karimaan taimistomyymälästä voi hankkia monivuotiset hyöty- ja koristekasvit pihaan ja puutarhaan.


   


                      


Tapahtumaloki
16.5.2011
Prosessikaavio

11.12.2010
Prosessikaavio

10.12.2010
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Kokemäen koulutila on toiminut jo yli 100 vuoden ajan maatalous- ja puutarha-alan opiskelijoiden monipuolisena käytännön töiden oppimisympäristönä.

Tuotantosuunnat:
maito
kasvinviljely
erikoiskasvi
avomaa vihannekset
avomaa juurekset
kasvihuone kukat
kasvihuone vihannekset
marjat
hedelmät
pieneläimet
metsä
taimitarhatuotanto

Yhteystiedot:
Kauvatsantie 189
32800 Kokemäki

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021