Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Koulutus

Puisto

Kasvihuoneet

Avomaa

Taimisto

Viinitila

Golfkenttä

Kartano

Omenakellari

Saunat

HAMK Lepaa opinnäytetöitä

Kasvihuonetuotannon kokeiden raportointi

Taimitarhatuotannon kokeiden raportointi

Videoita kasvihuoneelta


Historiaa

Lepaalla on pitkät perinteet viinin valmistuksessa. Kun opetus puutarhaoppilaitoksessa aloitettiin vuonna 1912, kuului Säilykeoppi -nimiseen oppiaineeseen tärkeänä osana marja- ja helmäviinien valmistus. Kieltolain myötä viinin valmistus kuitenkin lopetettiin.

Vuonna 1995 Suomessa tuli mahdolliseksi pienimuotoinen, kaupallinen marja- ja hedelmäviinien, -liköörien ja -tisleiden valmistus. Myös Lepaan vanha navettarakennus kunnostettiin viinituotantoon sopivaksi. Nykyisin Lepaan viinitilalla tuotetaan noin 35 000 litraa marja- ja hedelmäviinejä sekä likööriä.

Viini- ja puutarhamyymälä

Viini- ja puutarhamyymälä toimii viinituotantotilojen yhteydessä. Myymälästä löytyy runsas valikoima tilan viinejä sekä kukkia, vihanneksia ja puutarhatuotteita kauden mukaan. Viinitilalla toimii myös kahvio.


Matkailupalvelut


Lepaan Matkailu tarjoaa mahdollisuuden esimerkiksi kokousten, majoituksien, ruokailujen, juhlien, saunailtojen ja virkityspäivien järjestämiseen ympäri vuoden. Myös yritysjuhlat ja tuotelanseeraukset voi varata kauttamme.

Lisätietoja:
puh. 044 241 6424

myynti@lepaanmatkailu.fi

www.lepaanmatkailu.fi 

Viinitila


Lepaan viinitila tarjoaa mahdollisuuden viinitilakierroksiin, viininmaistatuksiin ja esimerkiksi puutarhakierroksiin. Viininmaistatuksessa perehdytään viinin valmistuksen ja maistamisen saloihin ja puutarhakierroksella tutustutaan Lepaan historiaan.

Lisätietoja myös muista palveluista:
puh. 0440 465 238

Tutustu Lepaan viinitilaan tästä 

Lepaan Puutarhamuseo

Museo sijaitsee entisen maatalouskoulutilan navetan, nykyisen viini- ja puutarhatilan vintillä ja siellä esitellään Suomen puutarha-alan historiaa muun muassa esinein ja kuvin. Perusnäyttelyssä nähdään katsauksia puutarhatuotannon keskeisten haarojen kehitykseen. Vuosittain on lisäksi vaihtuva näyttely.

Museo on auki kesäaikaan ja talvikaudella tilauksesta.

Yhteystiedot:
puh. (03) 646 5283 (Viinimyymälä)
puh. (03) 646 5289 (Lepaan Matkailupalvelut)
lepaa-matkailu@hamk.fi


Linkit:


Linkit:
Lepaan Puutarhamuseo
Lepaan Viinitila
Lepaan Matkailu

Tapahtumaloki
21.3.2016
Blogimerkintä

15.11.2012
Blogimerkintä

14.11.2012
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Hämeen ammatti-instituutin ja Hämeen ammattikorkeakoulun Lepaan yksikkö sijaitsee Hattulassa, Kanta-Hämeessä. Tilan kokonaispinta-ala on n. 355 ha, josta peltoa on 64 ha ja puistoa 20 ha.

Lepaa tarjoaa nykyaikaiset oppimisympäristöt puutarha-alan koulutukselle: vuonna 2008 rakennettu kasvihuone, golfkenttä, viinitila, taimisto, avomaan viljelykset, laaja ja monilajinen kartanopuisto sekä monipuoliset kukka-, vihannes- ja yrttinäytemaat.

Tuotantosuunnat:
Avomaa, vihannekset
Kasvihuone, vihannekset
Marjat
Omenat
Viherrakentaminen
Urheilunurmet
Taimitarhatuotanto
Viinin tuotanto

Yhteystiedot:
Lepaantie 129
14610 Lepaa
lepaa@hamk.fi
vaihde: +358 3 6461
fax:  +358 3 646 5200
www-sivut

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021