Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Historia

Kasvihuone l

Kasvihuone ll

Avomaa

Puisto

Puutarhamyymälä

Vieraskirja

KarttaHaapaveden Ammattiopisto ja Koulutilan Puutarha


Haapaveden Ammattioppilaitos on Pohjois-Pohjanmaalla sijaitseva oppimisympäristö. Toimipisteitä on kaksi: Palvelu- ja luontoalojen yksikkö Nora ja Tekniikan yksikkö. Noran historia alkoi vuonna 1892, kun ruustinna Nora Pöyhönen perusti Haapaveden pappilaan oppilaitoksen, jossa opetettiin kansakoululapsia viljelemään ja käyttämään kasviksia. Näin syntyi Haapaveden kasvitarha ja keittokoulu.

Puutarhureita on koulutettu vuodesta 1983. Oppimisympäristönä toimii vanha historiallinen puisto, ajanmukaiset kasvihuoneet, puutarhamyymälä ja avomaa. Luomuviljelyyn on siirrytty vuonna 1999. Kasvihuoneessa kasvatetaan luomukurkkua, -tomaattia, -kirsikkatomaattia ja -paprikaa. Avomaalla viljellään luomuporkkanaa, -sipulia, -erillaisia kaaleja jne. Tilalla on myös omena- ja marjatarha sekä yrttinäytemaa. Lisäksi viljelemme tavanomaisesti ruukku- ja ryhmäkasveja.

Tervetuloa!Tapahtumaloki
10.2.2015
Valokuva

10.2.2015
Valokuva

10.2.2015
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Haapaveden ammattiopiston palvelu- ja luontoalan osasto on monipuolinen ja nykyaikainen oppilaitos. Toimipisteitä on kaksi: ammattikoulu ja Nora. 120-vuotias Nora on viihtyisä oppimisympäristö, luomutila sekä kulttuuri- ja luontomatkailukohde.

Tuotantosuunnat:
avomaa: vihannekset
kasvihuone: kukat
kasvihuone: vihannekset
marjat
omenat
luonnonmukainen tuotanto
taimitarha

Yhteystiedot:
Kytökyläntie 260
86600 Haapavesi

www.hao.fi
www.facebook.com/haapavedenammattiopistoKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021