Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Rakennukset
Ruokala
Vanha maneesi
Puutarha
Päärakennus
Konehalli
Kuivaamo
Hevoset
Laidun
Ratsastuskenttä
Metsät
Kiessimuseo
Harjoitusravirata
Nurmikenttä
Ravirata
Opiskelijoiden asuntolat
Ravitalli
Varsapihatto
Uusi maneesi
Peltoviljely
Varsapihatto
Varsapihatto on valmistunut syksyllä 2007. Pihatolla on pinta-alaa 186 m2. Pihatto sijaitsee uuden raviradan ja laitumien välissä. Varsapihatto koostuu kahdesta 6-hevosen pihatto-osastosta, toinen tammoille ja toinen oreille. Varsapihatto palvelee tällähetkellä talon omien varsojen tarpeita.


Varsat tulevat pihattoon vieroituksen jälkeen, ja oleilevat pihatossa aina kaksivuotiskauden loppuun asti. Varsat saavat syödä vapaasti heinää katetuista heinähäkeistä. Kaksikertaa päivässä tapahtuvan väkirehuruokinnan ajan hevoset ovat sidottuina, jotta varsojen väkirehunsaantia voidaan valvoa. Hevoset myös tarkastetaan ruokinnan yhteydessä, jolloin mahdolliset tapaturmat ja sairaudet saavat hoitoa välittömästi.
Pihatto-varsoja käsitellään päivittäin oppilaidenavustuksella harjaus ja hoitotoimenpiteiden yhteydessä, varsoja myös juoksutetaan, ajetaan, talutellaan ja irtohypytetään, jotta varsat oppivat pienestäpitäen ihmistenkäsiteltäviksi.
Pihatossa on kolme toimenpidekarsinaa, joissa hevoset ovat raspauksen ja eläinlääkärikäynnin, sekä erilaisten hoitotoimenpiteiden aikana.
Pihatossa on turvepohja, johon lisätään tarpeenvaatiessa olkia. Lämmitetyt juomakupit tarjoavat kädenlämpöistä vettä talvellakin. Pihaton on suunnitellut Ilkka Päkki.
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021