Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys

SEPPÄLÄN TALLI

Seppälän tallissa on 12 karsinapaikkaa, joissa tällä hetkellä asustaa seitsemän suomenhevosta ja kolme russponia. Kaikki hevoset ja ponit ovat Kainuun ammattiopiston omistuksessa. Tutustu Seppälän opetushevosiin.

Tallitiloihin kuuluvat lisäksi varusteiden pesuhuone, rehuvarastot, hevosten pesupaikat, tilava varustehuone, kärrykatos sekä työntekijöiden (ja joskus opiskelijoidenkin) kahvihuone.

Hevosten ulkoiluttamiseen on käytössä viisi tarhaa sekä kesäaikaan runsaasti laidunalaa.
 
Liikuttaminen tapahtuu joko ratsastuskentällä tai muutaman kilometrin mittaisella harjoitusradalla. Lisäksi ratsastajien käytössä on maastoreittejä Seppälän tilan omilla mailla.

  Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021