Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys

SEPPÄLÄN KOIRAKESKUS


Kainuun ammattiopisto – liikelaitoksen Seppälän toimipisteeseen on valmistunut syksyllä 2009 kaksikymmentäpaikkainen koirakeskus. Koirakeskuksen tärkein tehtävä on tarjota laadukas, toimiva ja turvallinen oppimisympäristö eläintenhoitoalan opiskelijoille. Koirakeskuksessa opiskelijat pääsevät konkreettisesti hoitamaan, käsittelemään ja kouluttamaan koiria.
 
 

Seppälän metsämaastot ja pellot antavat hyvät koiran koulutusmahdollisuudet. Koirakeskuksen päätyyn on valmistunut kivituhkapintainen koulutuskenttä, ja lisäksi Seppälän alueelle on rakentumassa nurmikenttä  sekä erillinen koirien koulutusrata. Seppälän alueella on myös koiran koulutukseen soveltuvat sisätilat, jotka monipuolistavat koirien koulutusmahdollisuuksia ympäri vuoden.
 

Koirakeskus ja koulutuskentät ovat oppimisympäristöiksi rakennettuja. Koirakeskuksessa majoittuu ensisijaisesti oppilaiden projektikoirat sekä päivittäisiin oppimistilanteisiin käytettävät hoitotoimenpidekoirat. Koirakeskus tarjoaa myös rajallisen määrän hoitolapalveluita asiakkaiden koirille. Lisäksi Koirakeskus myy koiranruokia ja koirien hoitotuotteita sekä järjestää erilaisia koiriin liittyviä kursseja sekä luentotilaisuuksia.

Koirakeskus tekee tiivistä yhteistyötä viranomais- ja hyötykoiratahojen kanssa. Koululla on sopimukset pentujen ja nuorten koirien kouluttamisesta Poliisikoiralaitoksen, Meri- ja rajavartiolaitoksen, Opaskoirakoulun sekä Tullin koirakoulun kanssa. Koirien koulutustilaisuuksia järjestetään yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa Seppälän Koirakeskuksen tiloissa. Erikoispalveluna Seppälä tarjoaa virka- ja hyötykoiratahoille koirahoitolapalvelua. Koirien majoitus ja hoito on järjestetty niin että tarvittaessa koiran häkkiin ei tarvitse mennä hoitojakson aikana, joten yhden ihmisen virkakoirakin saadaan koirakeskuksessa hoidettua ohjaajan loman aikana. Koirakeskus tekee myös tiivistä yhteistyötä paikallisten koira-alan yhdistysten kanssa koiran koulutuskurssien, luentojen sekä kokeiden järjestelyjen suhteen.

 
Koirakeskuksen toiminta
Projektikoirien esittelyt
Projektikoiraohjaajien blogit

Seppälän Koirakeskus on myös Facebookissa

     

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021