Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys


KYYTÖT JA MAATILA

Seppälän koulutilalla on vuonna 1998 valmistunut 30 lehmän kylmäpihatto lypsykarjalle. Lypsylehmät ja isot hiehot asuvat navetan kylmässä osassa hyvin kuivitetuissa parsissa. Lehmät viihtyvät hyvin miltei ulkoilman lämpöisessä ympäristössä, kun niillä on runsaasti kuiviketta, riittävästi rehua ja lämmitettyä vettä. Nuoremmilla hiehoilla ja vasikoilla on paikkansa navetan niin sanotulla lämpimällä puolella. Lämpimällä puolella hoidetaan myös lypsy sekä hoidetaan poikivat tai sairastavat eläimet. Kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Tutustu Seppälän kyyttökarjaan.  Lehmät ruokitaan omilla pelloilla tuotetulla pyöröpaalisäilörehulla ja kuivalla heinällä. Omilla pelloilla viljellään myös ohraa ja kauraa eläinten tarpeisiin. Vilja ja rypsi ovat perustana käytössä olevalle rahtimyllärin tekemälle väkirehuseokselle. Laitumia on navetan ympäristössä kaikille eläimillemme. Tutustu Seppälän maidontuotantoon.


Seppälän maatilan kokonaispinta-ala on 361,33 ha. Metsää on 250 ha ja omaa peltoa 51,63 ha. Lisäksi viljelyssä on 17,02 ha vuokrapeltoa. Tilan pelloilla tuotetaan rehua omille eläimille, nurmiala on vuosittain noin 40 ha ja viljaa viljellään 20 ha:n pinta-alalla. Maatilalla työskentelee vakituisesti karjamestari, työmestari verstaalla sekä kaksi työnjohtajaa, jotka kaikki ohjaavat opiskelijoita käytännön töissä. Opiskelijat työskentelevät maatilalla ympäri vuoden. Peltoviljely siirretään luomutuotantoon kolmen vuoden siirtymäajalla 1.5.2010 alkaen. Tutustu Seppälän nurmenviljelyyn.

Seppälän kyytöt ovat myös Facebookissa ryhmänä. Kirjaudu sisään ja liity mukaan ammumaan!


  
MTT Eläingeenivarat -sivusto
Mari Laulumaan Maatiasprojektin sivut
 
 

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021