Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys

Seppälän puutarha

Seppälän puutarhan kahdessa kasvihuoneessa kasvatetaan kukkia vuoden eri sesonkeihin. Vuosittain kevään pääsiäiskukat vaihtuvat äitienpäiväkukkien loistoon, jonka jälkeen alkaa kesäkukkasesonki orvokkeineen, petunioineen ja amppeleineen. Loppukesällä puutarhurit suuntaavat ajatuksensa kohti joulua ja syksyn töihin kuuluukin joulukukkien kasvatus. 
 

Puutarhatalouden opiskelijat työskentelevät puutarhalla työtunneilla, joko opettajien tai puutarhureiden johdolla. Opintoihin sisältyy töitä kasvihuoneessa, puutarhamyymälässä, avomaalla ja viheralueilla.
 

Seppälän puutarha avoinna

ma-pe      8.30–16.00

la              9.00–13.00


Sesonkeina pidennetyt aukioloajat.
Puhelinnumero: 044 544 4130


Vanhaan ruusuhuoneeseen on sisustettu viherrakennushalli, joka muuntuu tarpeen vaatiessa esittelytilaksi tai kahvioksi tapahtumien yhteydessä.

Puutarhatuotantoon voidaan lukea lisäksi vielä yrttimaa, jossa luonnontuotealan opiskelijat kasvattavat erilaisia yrttejä luomuna. Yrteistä he jalostavat erilaisia tuotteita, joita voi ostaa puutarhamyymälästä.

Seppälän puutarha on myös Facebookissa

 
Puutarha-alan aikuisopiskelija Mari Salosen blogi Kukkailua

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021