Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys

Seppälän koulutilan eläimet

Seppälässä on 34 Itä-Suomenkarjan lehmää eli kyyttöä ja suunnilleen saman verran nuorta karjaa, sekä useita komeita kyyttösonneja.  Navetassa asustaa myös kolme navettakissaa pitämässä kurissa luvattomia alivuokralaisia. Heidän reviiriinsä kuuluu koko maatila ja puutarhamyymälä. Kissat ovat tehokkaita hiirenpyytäjiä, mutta tykkäävät loikoilla myös karjakeittiön ikkunalaudalla.

Seppälän koulutilan tallissa on yhteensä 12 karsinapaikkaa. Oppilaitoksella on seitsemän omaa suomenhevosta ja kolme russ-ponia.

Koulutilalla on lisäksi vuonna 2009 valmistunut moderni 20-paikkainen koirahoitola, jossa alkukasvatetaan ja koulutetaan viranomais- ja hyötykoiria, tehdään koira-asiakkaille hoitotoimentpiteitä ja tarjotaan koirahoitolapalveluja.

Seppälän maalaismarkkinat keräävät vuosittain yli 10 000 ihmistä tutustumaan maaseutuun. Vuoden 2009 kävijäennätys oli 12 000 vierasta, jotka saapuivat tutustumaan kestävän kehityksen teemaan. Vuonna 2010 kävijämäärä nousi lähes 13 000 kaksipäiväisen tapahtuman aikana.

Tutustu myös kotisivuihimme!

Projektikoirien esittelyt
Projektikoiraohjaajien blogit
  
    

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021