Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys

Seppälän historiaa

Seppälä on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu jo vuonna 1897. Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet. Tällöin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta.

Seppälällä oli viime vuosisadan alkupuolella suuri rooli kainuulaisten opillisen sivistyksen kohottajana samoihin aikoihin perustettujen Kajaanin Seminaarin ja Kainuun Opiston kanssa.  Kouluun haettiin omakätisellä hakemuksella ja mukaan liitettiin papintodistus, lääkärintodistus, että oli vapaa tarttuvista taudeista, vanhempien tai holhoojan lupakirja, jos oli alaikäinen sekä todistus kansakoulun suorittamisesta tai vakuutus vähimmäistiedoista.

Maanviljelysseuran Ilmari Kiannolta tilaaman Nälkämaan laulun ensimmäinen julkinen esitys oli Seppälässä 21.12.1911. 21.12.2011 juhlittiin Nälkämaanlaulun 100-vuotisjuhlaa lumesta rakennetulla Nälkämaan aukiolla Seppälän sisäpihalla.

Talvisodan aikana Seppälässä oli Pohjois-Suomen rintaman esikunta kenraalimajuri Viljo Tuompon johdolla. Seppälästä käsin johdettiin mm. Suomussalmen, Raatteen ja Kuhmon taistelut.

Tutustu Juhlalehteemme!
Tutustu Impilinnan peruskorjausprojektiin

                      

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021