Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Seppälä

Opiskelu

Historia

Kyytöt ja maatila

Eläimet

Koirakeskus

Talli

Puutarha

Viheralueet

Urheilunurmet

Metsät

Kestävä kehitys


SEPPÄLÄ - NYKYAIKAISTA KOULUTUSTA HISTORIALLISESSA YMPÄRISTÖSSÄ


Seppälän koulutila on Kainuun ammattiopiston luonnonvara-alan toimipiste, joka sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Seppälä on erittäin monialainen luonnonvara-alan oppilaitos, jossa perinteiseen maatalouteen, puutarhatalouteen ja metsätalouteen yhdistyvät monipuolinen koirahoitola, viherrakentaminen, urheilunurmien hoito, erä- ja luonto-opastus, luonnontuotteiden hyödyntäminen sekä erilaisten luonnonvara-alan elementtien yhdistäminen ennakkoluulottomasti uudenlaiseksi osaamiseksi.

Seppälässä on onnistuttu yhdistämään rikkaat perinteet nykyaikaiseen osaamiseen. Oppilaitos on verkko-koulutuksen edelläkävijä sekä valtakunnallisesti että kansainvälisesti. Osa tutkinnoista on mahdollista toteuttaa verkko-opintoina AC-verkkokoulutusohjelman, moodlen sekä sosiaalisen median palvelujen avulla. Lisäksi lyhytkoulutuksia ja seminaareja järjestetään verkossa säännöllisesti ja kaikissa koulutuksissa käytetään verkko-oppimisen työkaluja, joiden avulla kehitetään opiskelijoiden tietoyhteiskuntavalmiuksia.

Moderni koirahoitola on onnistunut yhdistämään menestyksekkäästi opetuksen viranomaisyhteistyöhön. Koiria koulutetaan yhteistyössä poliisin, rajavartiolaitoksen ja opaskoirakoulutuksen kanssa. Urheilunurmialan koulutus puolestaan edustaa kansainvälistä kärkeä. Seppälästä käsin järjestetään urheilunurmialan koulutusta eripuolille Eurooppaa, toteutetaan kansainvälisiä seminaareja ja hallinnoidaan kansainvälisiä hankkeita.

Maatalousalalla toimiva yritysyhteistyö yhdistettynä geenipankkikarjan tarjoamiin mahdollisuuksiin toimii laajana ja monipuolisena oppimisympäristönä maatalousalalla niin eläin- kuin konetöiden opetuksessa. Koulutilan hevoset toimivat puolestaan erilaisten tutkintojen yhdistävänä tekijänä, jolloin sekä eläintenhoitajat, luonto-ohjaajat ja eräoppaat hankkivat osaamista koulun tallilta monipuolisiin hevosalan työtehtäviin.

Seppälän luonnonvara- ja ympäristöalalle on myönnetty OKKA-säätiön Kestävän kehityksen sertifikaatti ensimmäisenä luonnonvara-alan ammatillisena oppilaitoksena Suomessa 15.12.2010. 
 
Meillä on halu kehittää maaseutua ja esittäytellä avoimesti toimintaamme. Tervetuloa siis Seppälään tutustumaan joko virtuaalisesti tai paikanpäälle luonnonkauniiseen Kainuuseen.


Tutustu myös kotisivuihimme!

     

Kainuun ammattiopisto
luonnonvara-ala
Seppälä
Kirkkoahontie 115
87910 LINNANTAUS
www.kao.fi/luonnonvara-ala


 

Tapahtumaloki
29.11.2016
Blogimerkintä

3.11.2016
Blogimerkintä

11.10.2016
Blogimerkintä

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Seppälän koulutila sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Opetusmaatilalla on lypsykarjapihatto, hevostalli ja siihen kuuluvat tarhat, ratsastuskenttä sekä ajorata. Eläintiloja täydentää syksyllä 2009 valmistunut koirakeskus. Lisäksi Seppälään on rakenteilla urheilunurmien oppimisympäristö ja koulutilaa ympäröivät metsät, jotka toimivat sekä metsäalan että luonto- ja ympäristöalan monipuolisina oppimisympäristöinä

Kaikki kotieläintilat ovat ajanmukaiset ja erityisesti niissä on huomoitu eläinten hyvinvointi ja lajinmukainen käyttäytyminen. Itä-Suomen karjan eli kyyttöjen elävä geenipankki toimii Seppälässä. Koulutilalla on myös kaksi isoa kasvihuonetta ja oma ympärivuoden auki oleva kukkakauppa.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
hevostalous
koirien hoitaminen ja kouluttaminen
kasvihuone, kukat
viherrakentaminen
urheilunurmet
luomu
metsätalous

Yhteystiedot:
Kirkkoahontie 115
87910 Linnantaus
www.kao.fi/luonnonvara-ala
etunimi.sukunimi@kao.fiKeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021