Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Ajankohtaista

Kestävän kehityksen Tarvaala

Tarvaalan opetusmaatila

Perinteitä

Nykypäivää

Navetan elämää livenä

Linkit

Saarijärvi, elokuu 1860

  Seitsemän miehen ryhmä kulkee verkkaan niitynviertä Tarvaalan tilan mailla puolen peninkulman päässä Saarijärven kirkolta kaakkoon. Etummaisena astelee Vaasan läänin kuvernööri Otto von Blom. Hänen rinnallaan tulee pitempihelmaisessa takissaan ja valkoisissa lipereissään rovasti Kaarle Stenius. Arvokkuudessa eivät jää jälkeen kaksi seuraavaakaan. Hohtavat kellonperät liivistä roikkuen astuvat nimismies W. G. von Hertzen ja varatuomari E. Castren. Hieman taaempana ovat vielä maanviljelijät Gabriel Kuhjo, Paavo Nyrönen ja Matti Taipale. Välillä seurue pysähtyy ja näyttää keskustelevan vilkkaasti.
  Palattuaan lähtöpaikkaansa Kolkanlahden kartanoon miehet istuutuvat pöydän ääreen. Nimismies von Hertzen kaivaa kynän esiin ja kirjoittaa huolellisesti ruotsinkielisen lauseen, joka rovasti Steniuksen suomentamana kuuluu seuraavasti: ”Niin nähtiin ennen pitkää aivan ankaraksi koulu-kartanon paikaksi yksi kiviharju lähellä Majakosken jokea, näkyen sinne melkeen laajalta sekä peltoja että niittyjä ynnä Summasen ja joen ihanat vedet.”


   
                                            
 
                Juuria tulevaisuuteen Tarvaalassa jo yli 140 vuoden ajan
 

Tapahtumaloki
8.11.2018
Video

8.11.2018
Video

8.11.2018
Video

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Luonnonkauniilla paikalla Saarijärven vesireitin äärellä sijaitsevassa Tarvaalassa keskitytään erityisesti lypsykarjatalouteen ja sitä tukevaan rehukasvien viljelyyn. Tilallamme ja työssäoppimispaikoillamme voit tutustua uusimpaan teknologiaan, mm. robottilypsyn otimme käyttöön v. 2002. Kotieläinpihassamme asustaa myös monipuolinen joukko seura- ja lemmikkieläimiä.

Pelloilla viljelemme myös bioenergiakasveja ja opetusmetsistä tuotamme haketta ja klapeja. Tarvaalan lämpöenergia tuotetaan pelletillä. Opetusmetsät ja metsäalan koulutus kytkeytyvätkin saumattomasti opetusmaatilamme toimintaan. Ympäristöalan koulutuksemme tukee tehokkaasti tehtäväämme kestävän kehityksen edistäjänä.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
kasvinviljely
energiakasvit
pieneläimet
lammastalous
metsät

Yhteystiedot:
Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus
Tarvaalan opetusmaatila
Uuraistentie 240
43130 Tarvaala
www-sivut

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021