Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Ajankohtaista

Kestävän kehityksen Tarvaala

Tarvaalan opetusmaatila

Perinteitä

Nykypäivää

Navetan elämää livenä

Linkit


Tarvaalan opetusmaatila toimii osana Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksen (POKE) luonnonvara-alan yksikköä Saarijärvellä.


                                                                                                                                                                 Kuvaaja: Vesa Kärkkäinen, Forest-Linna Oy

Tarvaalan opetusmaatila on kokonaisuudessa erittäin toimiva ja monipuolinen tuotantoyksikkö. Navettaa on uudistettu v. 2002 lähtien, jolloin pihatto ja lypsyrobotti otettiin käyttöön. Opetuksen vuoksi navettaa kehitetään koko ajan tavoitteena edistää tuotantoa sekä eläinten hyvinvointia. Lehmien keskituotos v. 2007 oli 10490 kg maitoa. Tarvaala on keskittynyt maidontuotantoon ja sen opetukseen. Peltoviljely tukee maidontuotantoa ja opinnoissa on erinomainen mahdollisuus perehtyä maatilan eri työtehtäviin. Opetusmaatilan peltopinta-ala on 105 ha.

Opetusmaatilalla harjoitetaan pitkälle vietyä energiakasvituotantoa sekä bioenergiatoimintaa. Ruokohelpi on päätuotantokasvi. Myös muita energiakasveja on kokeiltu.

Opetusmaatilan toimintaa tukee hyvien työelämäyhteyksien kautta monipuolinen eläinlajisto. Runsas joukko Saarijärven Puuhapuisto Veijarin eläimiä on talvikauden hoidossa Tarvaalassa.

Opetusmaatilalla on laaja konevalikoima, jota täydennetään opetuksessa ja viljelyssä alueen yrittäjien koneilla. Käytössä on tarpeen mukaan ajanmukainen kalusto.

Tarvaalan opetusmaatilalla on käytettävissä myös opetusmetsiä, joiden laajuus on 700 ha. Maatalouden ja metsäosaamisen kautta on kehitetty uusia toimintamalleja maaseudun ammattien kehittämiseksi.
Poken kotisivulle

Tapahtumaloki
8.11.2018
Video

8.11.2018
Video

8.11.2018
Video

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Luonnonkauniilla paikalla Saarijärven vesireitin äärellä sijaitsevassa Tarvaalassa keskitytään erityisesti lypsykarjatalouteen ja sitä tukevaan rehukasvien viljelyyn. Tilallamme ja työssäoppimispaikoillamme voit tutustua uusimpaan teknologiaan, mm. robottilypsyn otimme käyttöön v. 2002. Kotieläinpihassamme asustaa myös monipuolinen joukko seura- ja lemmikkieläimiä.

Pelloilla viljelemme myös bioenergiakasveja ja opetusmetsistä tuotamme haketta ja klapeja. Tarvaalan lämpöenergia tuotetaan pelletillä. Opetusmetsät ja metsäalan koulutus kytkeytyvätkin saumattomasti opetusmaatilamme toimintaan. Ympäristöalan koulutuksemme tukee tehokkaasti tehtäväämme kestävän kehityksen edistäjänä.

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
kasvinviljely
energiakasvit
pieneläimet
lammastalous
metsät

Yhteystiedot:
Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskus
Tarvaalan opetusmaatila
Uuraistentie 240
43130 Tarvaala
www-sivut

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021