Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu


 
4.12.2013
ELÄIMELLISTÄ JOULUMAATA

Tänäkin vuonna joulumetsään muuttaa tietenkin myös eläimiä.Koulun omat shetlanninponit Niiskun-Nopsa ja Niiskun-Nappula asustelevat Joulumaan ajan omassa metsäkarsinassaan. Kirjava Nopsa on 3-vuotias tamma, joka kaikista eniten maailmassa rakastaa syömistä. Hän tervehtii usein iloisesti hirnahtaen ohikulkijoita tarhastaan. Nappula on Nopsan 1,5 vuotias pikkusisko ja hänelläkin on jo aloitettu kärryharjoitukset. Hyvin keskittyneesti ja kauniisti hän kulkeekin kärryt perässään, mahtaa tuntea olevansa oikein iso ja tärkeä poni.  Risteytyskani Luppis muuttaa kämppiksensä Arielin kanssa marsujen naapureiksi metsään ja muihin jyrsijöihin ja matelijoihin pääsee tutustumaan opastetuilla pieneläinhuonekierroksilla päivittäin.  
Parta-agama Erika tykkää lekotella laiskana lämpölampun alla, mutta nähdessään torakoiden kuhinan se saa liikettä kinttuihinsa ja yrittää päästä terraarion lasin läpi saadakseen herkkupalan suuhunsa.
Erikan lisäksi matelijahuoneessa asustavat mm. Kaino-kotilo, Lissu-tulilisko ja erilaisia sammakoita. Pieneläinhuoneessa rapistelevat erilaiset hiiret, hamsterit, gerbiilit, degut ja hauskat jerboat.

Samalla opastetulla kierroksella pääsee myös katsomaan ja kuulemaan mistä maito tulee. Koulumme pihattonavetassa asustaa holstein-friisiläisiä, ayrshireja ja suomenkarjaa, yhteensä n. 40 lypsävää ja lisäksi hiehot ja vasikat.
 

Koulun omien eläinten lisäksi saamme metsään myös lainaeläimiä.
Suvitien kotieläintila Topenolta lupasi meille suomenlammas Loituman karitsoidensa Karpalon ja Kanervan kera sekä alpakat Barbin, Tildan ja Toman.  Lisäksi saamme ainakin aasin ja ankkoja ja ehkäpä vielä jotain muutakin..

Tervetuloa ihastelemaan ja rapsuttelemaan!


 

Niin ja ai niin, myyntipöydällämme on myynnissä myös eläimellisiä joulukortteja!
Valokuvamalleina koulumme kuvauksellisia eläimiä, kuten yllä oleva Kuurankukka, nuori lapinlehmämme, oikea mussukka <3 

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021