Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2013:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu


 Viisi viimeisintä merkintää:

4.12.2013
ELÄIMELLISTÄ JOULUMAATA

Tänäkin vuonna joulumetsään muuttaa tietenkin myös eläimiä.Koulun omat shetlanninponit Niiskun-Nopsa ja Niiskun-Nappula asustelevat Joulumaan ajan omassa metsäkarsinassaan. Kirjava Nopsa on 3-vuotias tamma, joka kaikista eniten maailmassa rakastaa syömistä. Hän tervehtii usein iloisesti hirnahtaen ohikulkijoita tarhastaan. Nappula on Nopsan 1,5 vuotias pikkusisko ja hänelläkin on jo aloitettu kärryharjoitukset. Hyvin keskittyneesti ja kauniisti hän kulkeekin kärryt perässään, mahtaa tuntea olevansa oikein iso ja tärkeä poni.  Risteytyskani Luppis muuttaa kämppiksensä Arielin kanssa marsujen naapureiksi metsään ja muihin jyrsijöihin ja matelijoihin pääsee tutustumaan opastetuilla pieneläinhuonekierroksilla päivittäin.  
Parta-agama Erika tykkää lekotella laiskana lämpölampun alla, mutta nähdessään torakoiden kuhinan se saa liikettä kinttuihinsa ja yrittää päästä terraarion lasin läpi saadakseen herkkupalan suuhunsa.
Erikan lisäksi matelijahuoneessa asustavat mm. Kaino-kotilo, Lissu-tulilisko ja erilaisia sammakoita. Pieneläinhuoneessa rapistelevat erilaiset hiiret, hamsterit, gerbiilit, degut ja hauskat jerboat.

Samalla opastetulla kierroksella pääsee myös katsomaan ja kuulemaan mistä maito tulee. Koulumme pihattonavetassa asustaa holstein-friisiläisiä, ayrshireja ja suomenkarjaa, yhteensä n. 40 lypsävää ja lisäksi hiehot ja vasikat.
 

Koulun omien eläinten lisäksi saamme metsään myös lainaeläimiä.
Suvitien kotieläintila Topenolta lupasi meille suomenlammas Loituman karitsoidensa Karpalon ja Kanervan kera sekä alpakat Barbin, Tildan ja Toman.  Lisäksi saamme ainakin aasin ja ankkoja ja ehkäpä vielä jotain muutakin..

Tervetuloa ihastelemaan ja rapsuttelemaan!


 

Niin ja ai niin, myyntipöydällämme on myynnissä myös eläimellisiä joulukortteja!
Valokuvamalleina koulumme kuvauksellisia eläimiä, kuten yllä oleva Kuurankukka, nuori lapinlehmämme, oikea mussukka <3 

4.12.2013
STRESSIÄ, KIIRETTÄ, STRESSIÄ
 Joulumaahan on aikaa enää hieman yli viikko ja tuntuu että kaikki on aivan kesken.
Aika ei tunnu riittävän mihinkään ja stressikäyrä nousee nousemistaan.
Minä näin viikonloppuna unia joulumaasta. Yhdessä unessa emme olleet ehtineet tehdä kaikkea ajoissa. Meillä ei ollut metsää, ei ohjelmaa, ei oikeastaan yhtään mitään, paitsi tyytymättömiä kävijöitä.


Tuntuu turhauttavalta istua oppitunneilla kun senkin ajan voisi käyttää metsän rakentamiseen.
Metsäähän meillä ei vielä olekaan, vain pari hassua puuta. Eläinaitaukset ovat vielä kesken, joulupukin mökki on kesken, verhoilu on kesken, kaikki on täysin kesken. Kukaan ei tiedä missä on säkillinen koiranlelukankaita ja varastossa oli tavaraa, josta kukaan ei tunnu tietävän mitään. Asiat ovat levällään.


Täytyy vain toivoa, että nyt kun saamme ensi viikolla lisää tunteja metsän rakentamiseen, alkaa nopeasti tulla valmista ja katastrofeilta, kuten tyytymättömiltä kävijöiltä, vältytään. 

Ja siihen kai sitä on pakko myös uskoa.

24.11.2013
REIPASTA RAKENTELUA
Kahtena maanantaina on ahkeroitu rakennushommissa. Tyhjä kasvihuone on jo alkanut aika kivasti hahmottua joulumetsäksi. Perusta on saatu valmiiksi ja maalailu- ja rakenteluhommat ovat hyvässä vauhdissa.

Saatiin apua  ja lisäkäsiä raksapuolen pojilta, jotka laittoivat joulupukin mökin kasaan ja auttoivat eläinten aitausten kokoamisessa. Kiitokset heille ja rakennustarvekuskeille!

Osa porukasta jatkoi myyntituotteiden askartelua meidän muiden rakennellessa ja sommitellessa. Niitäkin on jo syntynyt ihan mukavasti.Asiat tuntuvat etenevän vauhdilla ja hyvä niin, aikaa joulumaan aukeamiseen on enää vajaat kolme viikkoa! 
Seuraavaksi saadaan jo puitakin sisään ja päästään tekemään itse metsää.
Katsotaan mistä löytävät paikkansa ihanat, eri punaisen sävyiset joulutähdet ja tämä vanha ja viisas pöllöherra. :)


18.11.2013
Villiä melskettä, helinää, helskettä pienten tiukujen..


Saaren kartanon talli-rakennuksen luokkaan muutti eräänä maanantaina tonttupaja. Pöydät ja lattiat ovat täynnä papereita, liimoja, saksia, lakanansuikaleita ja vessapaperirullia, kaikenlaista tarpeellista. Ahkerissa käsissä syntyy myyntipöydälle eläinten leluja ja erilaisia prototyyppejä jatkuvan puheensorinan säestyksellä. Ideoita pallotellaan, hommia jaetaan, taululle on listattu ostoslistaa.
Eläinryhmä naputtelee tietokoneillaan, suunnittelee eläinesittelyitä ja tietovisaa.

Mukavassa yhdessä tekemisen tunnelmassa kuluu nopeasti koko päivä.
Päätämme yksimielisesti siirtää tylsät paperihommat, markkinointisuunnitelman ja budjetin laatimiset, hamaan tulevaisuuteen.

 
29.10.2013
KOHTI JOULUMAATA 2013


Näin ensimmäisten pakkasien alkaessa kutitella poskipäitä on sopiva aika kääntää ajatukset jo tulevaan jouluun päin.

Tänä vuonna Saaren Kartanon perinteisen Joulumaan toteutuksesta vastaamme me, tänä syksynä opiskelumme aloittaneet ylioppilaspohjaiset eläintenhoitajaopiskelijat. Meitä on luokassa 19 päätä sinnikästä naisenergiaa, lennokkaita visioita ja toteutuksen intoa, luotsinaan opettaja Jenni, joka opastaa meidät läpi meille vielä tuntemattoman alueen.
Joulumaa on osa yrittäjyysopintojamme, eikä ensimmäisten tuntien jälkeen jäänyt epäselväksi ettemmekö tulisi tämän projektin myötä oppimaan paljon!


Saaren Kartanon Joulumaa ei ole kenellekään meistä edellisistä vuosista tuttu, eikä Jennikään ole halunnut liialti kertoa aiempien vuosien toteutuksesta, joten suunnittelu alkoi kokonaiskuvan hahmottamisesta. Mikä on Joulumaa, millainen on joulumetsä, mitä oikeastaan olemme alkamassa tekemään?
Kaikki alkoi tuntumaan paljon konkreettisemmalta kun kävimme tutustumassa käytettävissämme olevaan tilaan ja koululla jo olemassa oleviin rakennustarpeisiin.
Innostuksen lisäksi alkoi ihan vähän myös pelottaa; tämähän on tosi suuri juttu, selviämmekö me varmasti siitä ja vielä kunnialla?


Onneksi joukostamme jo löytyy runsaasti osaamista ja tietoa eri osa-alueilta ja jakauduimmekin kiinnostuksen kohteidemme ja vahvuuksiemme perusteella vastuuryhmiin. Sitten alkoi pohdinta ja mietintä. Ideoita putkahteli ja suunnitelmat etenivät, jäivät vielä mieliimme pyörimään ja kasvamaan lisää.


Ja se on hyvä, koska seuraavaksi alkaakin jo tekeminen!

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021