Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, toukokuu 2015:

27.5.2015
Tehonsiirron kurssin viimeisimmät tapahtumat, osa 1


On vierähtänyt aikaa siitä, kun viimeksi kirjoitin konehallin tapahtumista. Pyydän nöyrimmästi anteeksi lukijoiltani lapsusta ja yritän nyt paikata tekemättä jäämisen kattavalla esityksellä. Joudun jakamaan päivityksen tilanteesta useampaan osaan, sillä kirjoituksesta tulee normaalia pitempi.


Kertomani aika kattaa helmikuun lopun aina huhtikuun 20. päivään saakka, jolloin tekno ykköset lähtivät maakuntaan työssäoppimaan. Heidän osaltaan kurssi tuli näin suoritetuksi ja kesäjaksolle teknot tulevat 1.6, jolloin kesäjaksoblogin ylläpito sekä päivitysvastuu siirtyy heille. Myös toisen vuoden teknot lähtivät työssäoppimaan huhtikuun 20. päivä, mutta he palaavat vasta marraskuun aikana koululle. Heidän työssäoppimisensa kestää koko kasvukauden ja osa onkin mennyt ulkomaille asti saamaan tietoa sekä taitoa. Tällä kertaa harjoittelumaaksi valikoitui Saksa.

Haluan vielä muistuttaa, että kaikki nämä työt, joista on tehonsiirto ja moottori-kursseissa kerrottu on tehty maatalousteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskelevien opiskelijoiden toimesta. Samoihin töihin on osaltaan osallistuneet myös toisen vuoden opiskelijat, mutta pääpaino on ollut ensimmäisen vuoden opiskelijoilla.

Valmet 602 kytkinremontti ja nostolaiteongelma

 

Helmi-huhtikuun aikana korjattiin loppuun Valmet 602 kytkinremontteineen ja kokoamisvaiheessa esiin tullut nostolaiteongelma, joka oli lopuksi vain vetovastussäädön väärä kireys. Väärään kireyteen tämä asetettiin, kun ulosoton akseli vedettiin tarkistusta varten ulos traktorin takaa. Tämän vuoksi nostolaitteen osia jouduttiin purkamaan pois tieltä. Purkamisvaiheen oli tehnyt eri työryhmä kuin kokoamisen, jolloin työvirheeksi tuli tiedonsiirto. Loppujen lopuksi asia oli helppo korjata kun sääti kahdella 13 mm kiintoavaimella pultin ja mutterin kiristämää jousta, traktorin ollessa käynnissä sekä nostolaitteen ollessa laskuasennossa. Näin oikea laskuasento löytyi helposti.

Kytkinremontin jälkeen piti vielä säätää kytkimen irrotus kohdalleen säätötankojen pituuksia muuttamalla, jolloin kytkimen irrotus ja vaihteen vaihto olisi pehmeää sekä sujuvaa. Pienen työn jälkeen synkronoitu vaihteisto alkoi pelaamaan uuden kytkimen kanssa yhteen. Vanhan asetelman käyttö uusilla levyillä oli huomattavasti työläämpää kuin kokonaan uuden asetelman ostaminen sekä asentaminen. Uudessa asetelmassa on kaikki säädöt kohdallaan, jolloin perussäätö on huomattavasti helpompaa kuin vanhassa, joka on kerran, jos toisenkin purettu sekä koottu.

Tiloilla kannattaa ehdottomasti käyttää, jos haluaa työn onnistuvan helposti ja nopeasti, uutta asetelmaa levyineen. Varsinkin, jos ei ole aikaisempaa kokemusta vaihdosta. Jos on hyvät tilat sekä välineet ja aikaa pakertaa traktorin kimpussa, niin vanhankin asetelman käyttö on mahdollista.

Kuten aikaisemmin on kerru, niin 505, 605 ja 702 ovat nyt poistuneet palveluksestamme uusille omistajille. Tämä kohtalo tuli myös 602 kohdalle, josta jouduimme luopumaan. Vanhin ja pienin traktorimme on nyt lempinimellä "Helmi" kulkeva Valmet 502, joka palvelee enemmän kiinteistö kuin tilan puolella. Tämä vuoden 1977 traktori joutui myös pieneen korjausremonttiin.


Valmet 502 nostolaiteongelma


 

Nostolaiteongelma juontaa juurensa vuoden takaiseen korjaukseen, jolloin jouduimme vaihtamaan ulkoisen hydrauliikan venttiililohkoja uusiin, kun vanhojen rungoissa ilmeni murtumia. Murtumat paljastuivat jatkuvana öljyvuotona, joka oli hyvin kallista paikata vain lisäämällä lisää öljyä sekä ympäristön likaantumisen kannalta. Lisäksi öljyvuoto kasvatti traktorin paloriskiä suuremmaksi. Vanhoihin traktoreihin uuden lohkon löytäminen oli melkoista salapoliisityötä, sillä lohkojen valmistaja oli siirtynyt pois markkinoilta, joten ainoaksi järkeväksi vaihtoehdoksi tuli lohkojen etsiminen purkamoilta. Onneksi löysimme tällaisen osan ja kykenimme saamaan traktorin jälleen toimintakuntoiseksi. Kokoamisen jälkeen kuitenkin ilmeni mielenkiintoinen ongelma; ulkoinen hydrauliikka toimi kuin unelma, mutta nostolaite ei enää noussut. Ajanpuutteen takia ja tärkeimmän toiminnon toimimisen eli etukuormaimen ansiosta ongelmaan päätettiin palata vasta myöhemmin. Nostolaitteessa on pidetty vain vastapainoa raskaammissa töissä. Nyt kuitenkin pääsimme tänä keväänä työn ääreen.

Työ lähti käyntiin huolellisen pesun jälkeen. Nostolaitteen sisäosia pääsi tarkastelemaan vain ohjaamon kautta, niin jouduimme poistamaan ensiksi kuljettajan istuimen, lattian kumimatot ja äänieristeet sekä lopulta ohjaamon runkopellin. Vasta tämän jälkeen eteemme avautui näkymä traktorin peräosasta takasiltoineen.


02-sarjan Valmeteissa on ominaista se, että voimansiirron ja hydrauliikan öljyt ovat eri säiliöissä, kun uudemmassa 05-sarjassa käytetään samaa öljytilavuutta eli tasauspyörästön koteloa. Mainittakoon, että myös 65-sarjassa käytetään samanlaista jakoa kuin 02-sarjassa, kun 05-sarjan korvannut Mezzo-sarja palasi yhteen öljytilavuuteen. Nykyisin puhtausvaatimuksen kasvaessa taas jakaminen voimansiirron ja hydrauliikan öljyihin käy normaaliksi rakenneratkaisuksi.

Ennen nostolaitteen purkamista pudotettiin hydrauliikkaöljy pois, mutta tasauspyörästöön jätettiin voimansiirron öljy paikoilleen. Öljyt eivät pääse koskaan sekoittumaan erillissäiliö ratkaisun ansiosta. Tämän takia voimansiirrossa ja hydrauliikassa käytetään viskositeetiltaan erilaisia öljylaatuja, jotka soveltuvat parhaiten molempiin kohteisiin. Huollon kannalta tämä tarkoittaa tosin tarkkaavaisuutta, kun öljyä vaihdetaan ja lisätään. Hydrauliikkaöljyä pudotettiin noin 20 litraa, joka vastaa säiliön tilavuutta.

Nostolaitteen hydrauliikkaventtiilistö pääsi käsiksi avaamalla neliön mallinen luukku istuimen alta. Luukun kannessa oli kiinni öljyn paluuputki ja nostolaitteen nopeuden säätö, jotka jouduttiin irrottamaan ennen luukun saamista auki, kun kannen mutterit oli avattu.