Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, joulukuu 2014:

17.12.2014
Konehallin kuulumisia

Kiirettä pitää...
Kuukausi on vierähtänyt viimeisestä päivityksestä, joten on aika kertoilla kuulumisia. Tämä on myös vuoden 2014 viimeinen päivitys, sillä ansaittu joululoma alkaa 19. päivä. Työmme jatkuu 7. päivä tammikuuta 2015.

Tapahtumista konehallilla
Saimme vihdoinkin huoltoon koulutilan puimurit, jotka ovat -95 ja -06 vuoden Sampo-Rosenlew 2045:t. Vahnemmassa on kolmemetrinen puintipöytä, kun uudemmassa pöydän leveys on 3,9 metriä. Ensimmäisen vuoden opiskelijat aloittivat puimureiden huollon puhdistuksella ja pesemällä ne. Kyllä hiiret saivat kyytiä.
Pesun jälkeen puimurit siirrettiin korjaamoon, jossa niiden kaikki luukut avattiin, säiliön ruuvit poistetttiin ja varstasillat irroitettiin. Koneita kierrettiin rasvaprässin kanssa ahkeraan. Ei vain kerran, vaan useita kertoja, kun rasvattavia nippoja löytyi yhä uusia opettajan toimesta. Rasva on halvin huoltotoimenpide laakereille.
Tämän jälkeen aloitettiin moottorin, voimansiirron ja hydrauliikan huoltotyöt, joissa vaihdettiin suodattimet. öljyt ja jäähdytysnesteet. Lisäksi kolmannen vuoden maatalousteknologian opiskelijat tekivät yhden ammattiosaamisen näytöistä säätämällä puimurista moottorin venttiilit.

Konekannassa on tapahtunut muutoksia, sillä luovuimme hyvin palvelleista Volvo BM Valmet 505 ja 605, jotka siirtyivät huutokaupan kautta uuteen kotiin. Tarkoituksena on vielä kunnostaa lisää vanhaa kalustoa ja luopua myös niistä. Kaikki tämä tähtää uuden hankintaan, sillä myös koulutilalla tarvitaan vahvempia ja uudempia vetojuhtia. Navetalle ostettiin pienkuormaaja Giant, joka tulee palvelemaan ketteränä yleiskoneena. Näin konemiehen näkökulmasta suurta muutosta Avant 528:n ei tullut, sillä moottorina toimii japanilainen Kubota ja hydrauliikka on samanlaisella toteutuksella. Huolto siis ei juurikaan muuttunut.

Vuoden 2015 projekteja...
Alla on kuvia kohteista, jotka joutuvat työn alle vuoden 2015 työpäivien alkaessa. Siihen saakka toivomme täältä konehallista; Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2015!


Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021