Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, heinäkuu 2016:

31.7.2016
Kesänviettoa ja treenejä
 Ollaan Roin kanssa treenailtu nyt todella paljon Nuori Koirataituri 2016 -kilpailua varten. Kilpailu on siis 7.7. Kuopiossa. Olemme treenailleet jo kolmisen kuukautta ja nyt olen alkanut luottaa, että voimme pärjätä ihan hyvin.  Tehtävinä on houkutus, pujottelu ohjaajan jalkojen välistä, kiertäminen koiran ympäri, merkin kiertäminen ja paluu, esineiden etsintä, omavalintainen tempputehtävä, putkiralli ja teoriaosuus.

Houkutuksessa pitää kiertää kahdeksikko kahden merkin ympäri. Kahdeksikon puolivälissä sivuilla on houkutuksia, joiden luokse Roi ei saa mennä. Olen käyttänyt treeneissä kahta kuppia, joissa on ollut herkkuja sekä kahta lelua. Olen kiertänyt Roin kanssa aina yhtä houkutusta kerrallaan, ollaan kävelty niiden ohi ja tehty kahdeksikkoja niiden ympäri. Ollaan päästy jopa siihen pisteeseen, että Roi seurannut irti houkutusten ohi. Kisassahan koiran täytyy olla kytkettynä.

Jalkojen välistä pujottelussa Roin tulisi pujotella yhtäjaksoisesti minun jalkojen välistä neljän metrin matkan. Tästä varmaan saadaan Roin kanssa täydet pisteet, sillä olemme treenanneet tätä jo siitä asti kun Roi tuli minulle.

Koiran ympäri kiertäminenkään tuskin tuottaa ongelmia. Siinä minun pitää kiertää etukautta Roin ympäri sen istuessa.

Merkin kierämiseen on aikaa 60 sekuntia. Se alkaa perusasennosta ja päättyy perusasentoon. Tämäkin onnistuu melko helposti kunhan Roi tietää mikä pitää kiertää.

Esineiden "etsinnässä" Roin pitää tuoda esineitä 5m x 5m kokoisesta ruudusta. Roin pitäisi tuoda niin monta esinettä kuin se ehtii 90 sekunnissa. Tällä hetkellä meidän ennätys on kuusi esinettä.

Meidän temppu on jalkojen väliin peruuttaminen, mikä onnistuu tosi hyvin.

Putkirallissa pitää suorittaa 4-6 kappaleesta koostuva rata. Tässä nopein aika voittaa, joten en koe että oltais kovin vahvoilla tässä, vaikka Roi meneekin hienosti putkista.

Teoriaosuutta varten en ole pahemmin treenaillut, mutta uskon osaavani vastata kysymyksiin.

Jos ei muuta niin ainakin ollaan nähty vaivaa tätä kilpailua varten. Laitan tähän loppuun kuvia viime viikoilta...

/Elisa&Roi\

 

31.7.2016
Allin kuulumisia!
 Nyt on lomat aika lailla pidetty ja pitäisi lähteä takaisin Kajaania kohti kouluun!
Kesäloma on mennyt huimaa vauhtia ja paljon ollaan ehditty tehdä tänä kesänä!
Työssäoppiminen Vantaalla oli mieleenpainuva reissu ja siitä jäi molemmille paljon asioita mieleen. 

Allin yksinolo on edistynyt huimasti kesän aikana! Muutenkin Alli on "irtautunut" minusta enemmän, eikä enää seuraa joka paikkaan, niinkuin ennen. 
Allin lähtöpäivästä ei ole vieläkään tarkkaa tietoa, syyskuusta on puhuttu, mutta tarkempaa tietoa ei ole..

Alli täytti tällä viikolla 11kk! Nyt vasta sen tajusi miten nopeasti aika on oikeasti mennyt..
Allin juoksutkin alkoivat viimein!  Housut ovat Allin mielestä aivan kamalat, vaikka eihän se mikään ihme olekaan, ja sisälle tuleminen on tätä nykyä ihan tyhmää kun housut pitää laittaa jalkaan. Muuten Alli on vähän väsyneen oloinen ja lenkkejä ollaan sen takia lyhennetty. 

Nyt me nautitaan vielä viimeisistä hetkistä täysillä, ennen kuin se lähtöpäivä selviää..sen jälkeen voi olla melko tuskaista..


                                   - Noora & Alli -


3.7.2016
Loma kuulumisia!
 Nyt ollaan Allin kanssa lomailtu tuon työssäoppimisen jäljiltä..
Alli oli vähän aikaa sitten Kajaanissa hoidossa ja samalla kun hain Allin hoitolasta, käytiin pitkästä aikaa treeneissä muiden projektikoirien kanssa. 
Treeneissä näkyi, että ei olla Allin kanssa oltu yhdessä pitkään aikaan, kun hirveä hösellys oli päällä koko ajan..silti saatiin treenit vedettyä ja lähdettiin takaisin Ouluun. 

Tänään käytiin Oulun uudessa kauppakeskus Valkeassa treenailemassa! 
Ollaan käyty siellä kerran aiemminkin, mutta silloin oli niin paljon ihmisiä, ettei me oikein muuta voitu tehdä kuin istua ja katsella. 
Se olikin Allille ensimmäinen kerta kun se näki noin paljon porukkaa..
Ja nyt päästiinkin sitten katselemaan kunnolla paikkoja ja harjoittelemaan. Käytiin hississä monta kertaa ja sillalla, mistä näki lasin läpi alas. Otettiin myös hiljaisemmassa kohdassa pari noutoa avaimilla.

Juoksuja ei ole vielä näkynyt, mutta Alli on muuttunut sen oloiseksi, että kohta nekin varmaan alkaa..

Tästä jatketaan vielä treenailulla ja hetki vielä lomaillaan ennen kuin koulut taas alkaa.:)
 

                                                          - Noora & Alli -Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021