Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, huhtikuu 2016:

23.4.2016
Felistar's Dixi puolivuotias!
 Heippa!

Pitkästä aikaa taas blogipäivitystä. Viime kerrasta onkin aikaa ja Axille on kertynyt kiloja huimat 23 kg! 
Meillä on ollut hirveästi kaikkea tekemistä ja akitviteettia näiden kuluneiden kuukausien aikana, enkä ole kovinkaan aktiivisesti päivitellyt tänne. 


Ollaan tehty jälkeä lumella, pellolla ja nyt viimeksi metsässä missä Axi keskittyi mahtavasti.Nyt kun ikää on tullut lisää niin lelut on alkaneet kiinnostaa vielä enemmän ja koko ajan pitäisi olla leikkimässä. Kotona jos erehtyy pari kertaa heittämään lelua, niin se on sitä koko ajan tuomassa uudestaan heitettäväksi. 


Leluetsintää Axi rakastaa! Se on edistynyt siinä hurjan paljon. Aluksi se meinasi etsiä silmillään, mutta nykyään se on nenä mikä sen työn tekee. 
Olen ollut viikon kuumeessa ja aktivoinut Axia mahdollisimman paljon ja piilotin sille lelun yksi päivä vaatekaappiini vaatteiden sekaan, eikä siinä kovin kauaa edes mennyt että se löysi sen ja toi ylpeänä minulle! 

Haasteitahan tämän koiran kanssa tulee olemaan vielä paljon, sillä murrosikä kolkuttelee ovella ja sen kyllä huomaa mutta eiköhän me siitä ajasta selvitä kärsivällisyyden ja huumorin avulla :D 

Kesää odotellessa!

-Sinna&Axi

23.4.2016
Ansan elämää!
Kuvasatoa Ansan menneeltä kuukaudelta :)

 


                                                               | Laura & Ansa |
16.4.2016
Puolivuotias Roi
 Roi täytti torstaina 6kk. Siis PUOLI VUOTTA! Mihin tämä aika on oikein kadonnut?!!? Vastahan sitä pientä luppakorvaista karvaturria kannettiin paikasta toiseen... Nyt on korvat pystyssä ja karvakin sileää ja suoraa. Painokin on jo reippaasti yli 20kg.

 
Nyt kun kouluhommat on hellittänyt, on enemmän aikaa Roin koulutukseen. Maahanmeno on ollut suuressa roolissa, sillä Roilla on tapana laittaa jalat mahan alle. Nyt kun se sujuu, harjoittelemme paikalla pysymistä. Sivulle tulokin alkaa olemaan hyvällä mallilla. Olemme olleet jo muutaman kerran purutreeneissä. Roi on edistynyt todella nopeasti! Se on purrut patukkaa ja purutyynyä. Eikä maalimies edes piiskan kanssa pelota. Nyt ollaan tehty lähes joka päivä jälkiä Roin kanssa ja panostettu niihin. Suurin ilonaihe jäljestyksessä oli, kun Roi teki mallikkaasti suoran jäljen, joka alkoi mutakohdasta, jatkui asfaltille, siitä nurmikolle, taas asfaltille ja nurmikolle. Olen laittanut palkan kengän kärjen päähän, kun olen ottanut askeleen. Asfalttikohdalle en laittanut kuin muutaman palkan ja Roi nenää käyttäen meni koko jäljen hienosti!

 
Ollaan vietetty viikonloppuja Vartiuksessa Roin kanssa. Se ottaa 1,5h automatkan hyvin rennosti. Siellä on lääniä, missä temuta, eikä naapureitakaan lähellä. Ollaan oltu siellä rippijuhlissa, jolloin Roi osasi olla tosi nätisti. Roi on tutustunut siellä pieniin lapsiin sekä muihin koiriin. Perheen 5-vuotias tyttö pelkäsi aluksi Roita, mutta loppujen lopuksi ne ystävystyivät ja tyttö uskalsi silitellä Roita. He opettivat toisiaan: Roi opetti lapsille, miten koirien kanssa käyttäydytään tai mitä käy jos riehuu ja huutaa koirien lähellä (Roi siis hämmentyi, minkä jälkeen innostui ja lähti juoksemaan lasten perässä) ja lapset antoivat Roille oppia siitä, miten pienet ihmiset käyttäytyvät ja että niistä ei tarvitse välittää. Käytiin ajelemassa moottorikelkalla ja Roi juoksi perässä/vieressä. Yllättävän kovaa tuo pikkumies juoksee, parhaimmillaan 20km/h. En siis juoksuttanut Roita kuin max 15min.

 
Nyt kun ilmat on lämmennyt, niin Roi on siirtynyt paljaalle lattialle nukkumaan. Koiratkin ovat siirtyneet ulkoruokintaan. :D

 
/Elisa&Roi\


15.4.2016
Alman kuulumisia
Alman kanssa on mennyt hyvin . Ollaan päästy käymään parissa kaupassa Alman kanssa treenailemassa. Ensimmäinen kauppa reissu meillä oli S-markettiin, jossa meni kyllä todella hyvin paremmin kun osasin aavistaakkaan. Vähän isommassa kaupassa prismassa kun kävimme niin siellä päästiin ensimmäistä kertaa hissiin. Alma ei ollut moksiskaan hissistä vaikka ei ole ennen semmoisessa ollut. Rauhotuttiin kaupassa hälinän keskellä ja Alma osasi olla rauhoittuneena hyvin.

                                                     
                                                             - Jenna & Alma -

9.4.2016
Arkea ja kauppareissuja!
Tällä viikolla Alli pääsi ensimmäistä kertaa käymään kaupassa sisällä tutustumassa. 
Kauppa oli vielä niinkin iso kuin prisma, eli paljon ihmisiä ja hirveästi kaikkea uutta, mutta reissu meni älyttömän hyvin ja jäi kyllä tosi hyvä fiilis :)
Prismassa ensimmäinen uusi asia oli itsestään avautuvat liukuovet, sen jälkeen heti avautui käytävä jossa oli paljon ihmisiä tuijottamassa. Allista sai olla tosi ylpeä ja se käyttäytyi kuin olisi käynyt prismassa satoja kertoja aiemminkin!
Ostoskärryt, kiljuvat lapset, lattiapintojen muuttuminen, portaat, hissi, rauhoittuminen keskellä kauppaa..nämä ja monta muuta uutta asiaa käytiin reissun aikana läpi.
 
Alli sai silloin aiemmin toisen silmätippakuurin, ja nyt laitan tipat kolmesti päivässä. Silmät eivät rähmi enää,mutta viime kerrallakin rähmiminen alkoi vasta kun siirryttiin kahteen kertaan. 
Toivottavasti silmätulehdus menisi nyt tällä kuurilla ohi!

 Ja kohta on kesä!!
                                                   - Noora ja Alli -

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021