Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, maaliskuu 2016:

28.3.2016
Allin kuulumisia!
 Allin kanssa sujuu hyvin! 
Arki sujuu hienosti ja viihdymme yhdessä :)
Allillakin on tosin alkanu murrosikä tehdä tehtäviään..hajut ovat niin kamalan kiinnostavia ja aina ei jaksa kuunnella, mutta yleensä Allin luoksetuloon ja tottelevaisuuteen voi luottaa.

Olemme jatkeneet nyt taistelua silmätulehdusta vastaan. Allilahan oli silmätippakuuri helmikuun puolesta välistä alkaen. Tipat auttoivat hyvin sen aikaa, kun niitä laitettiin vielä kolmesti päivässä..kun siirryttiin kahteen kertaan päivässä, silmät alkoivat taas rähmiä ja kun kuuri loppui kokonaan, silmät ärtyivät todella pahoiksi ja rähmää tuli ihan hirveästi.
Allille varattiin uusi aika eläinlääkärille ja siellä katsottiin kaikki läpi, onko haavoja silmissä jne.. Allilla oli taas alaluomessa rakkuloita..eläinlääkäri sanoi, että rakkuloita on erittäin paljon, ja sitten määrättiin uusi kuuri. Lisäksi saatiin kosteutustippaja laitettavaksi neljästi päivässä.  
Heti seuraavana päivänä silmät näyttivät paremmilta ja nyt laitellaan neljästi päivässä noita molempia tippoja..jospa ne nyt tehoaisivat! 
-Noora & Alli -
23.3.2016
Yhteiselämästä nautiskelua :)
 Ansan murrosikä on alkanut, mutta minun mielestä se on vain rauhoittunut sitä mukaan mitä enemmän on kertynyt ikää. Ennen Ansa ei millään malttanut nukkua aamulla pitkään saatika että päivällä olisi nukkunut hetkeä pitempää, mutta nyt se tykkää loikoilla sängyssä kanssani pitkäänkin :D

  

Meidän yhteiselo on mahtavaa! Ansa alkaa oikeasti tottelemaan minua hyvin ja tottelevaisuus-treenit alkavat olla hyvällä tasolla:) Ansa on myös pikku hiljaa alkanut pääsemään sisään leikkimisen saloihin ja kivaa seurata kun toinen on niin mahottoman innoissaan:)

  

Ansa rakastaa telmiä toisten projektikoirien kanssa. Alma ja Axi mukana riehumassa kuvissa.

 

Ansan kanssa ollaan nyt myös paneuduttu jäljestykseen ja Ansa on tajunnut jutun jujun:) Ollaan tehty jo miltei 30 metrin jälkiä hangella ja hyvin se Ansan nokka maassa pysyy!

  

                                          

                                                            | Laura & Ansa |
16.3.2016
Allin hiihtoloma
 Allin kanssa hiihtoloma meni rauhallisissa merkeissä:)
Lähdettiin maanantaina Ouluun junalla ja matka meni hyvin! Alli rauhoittuu kulkuvälineisiin hetkessä ja nukkuu matkat. Junassakin kun ihmisiä kävelee ohi niin Alli katsoo kulmien alta ja jatkaa unia.
Emme oikeastaan tehneet mitään kovin erikoista, käveltiin metsässä ja harjoiteltiin luoksetuloa,rauhoittumisia ja ohituksia. Noista kolmesta rauhoittuminen on tällä hetkellä vahvimpana. Ohituksissa taas on eniten vielä harjoittelemista.

Lauantaina lähdettiin aamulla Kuhmoon ja Alli nukkui jälleen matkan peräkontissa. Mentiin mummolaan, jossa oli paljon uusia ihmisiä tervehtimässä. Olin iloisesti yllättynyt kun Alli ei alkanut riehua sisällä, vaikka nuoremmat lapset touhusivat leikkejään siinä ympärillä! 
Saatiin myös tosi hyviä luoksetuloja kun talon koira haukkui häkissä, mutta sain Allin kulkemaan hienosti minun matkassani:)16.3 tiistaina käytiin katsomassa virkakoirien SM-kisoja koirien kanssa! Tosi hienosti malttoi Alli olla rauhassa vaikka koiria oli paljon ja haukkua ja erilaisia ääniä kuului joka paikasta. Vähän itseä hirvitti, että rauhoittuuko Alli sinne mitenkään. Saatiin myös hiukan käveltyä erilaisia pintoja ja uusi paikkahan sekin oli kokonaan. 
Jännittävä kisojen loppu katseltiin pöydällä makoillen;)
-Noora & Alli


13.3.2016
Roin hiihtoloma
Roi oli hiihtoloman alun Koirakeskuksella hoidossa. Hain sen maanantaina pariksi päiväksi kotiin. Roin kanssa on tosi mukava matkustaa, kun se osaa rauhoittua lähes kaikkiin kulkuvälineisiin.Lähdimme torstaina isovanhempieni luo Järvenpäähän. Siellä Roi näki niin vanhoja kuin uusiakin tuttuja. Kävimme koulun pihalla rauhoittumassa ja hakemassa rapsutuksia. Jälkeä pääsimme tekemään jo sulalla maalla. :) Roi hämmentyi ensimmäisillä jäljillä, kun ei ollutkaan enää lumi alustana.

Kävimme myös junalla Helsingissä. Siellä oli sopivasti mielenosoitus, jota jäimme katsomaan. Kävimme pikaisesti Forumissa ja lähdimme Kauppatorille. Sieltä lähdimme lautalla käymään Suomenlinnassa.

 

 
Roi lautassa
 

Palasimme takaisin Kajaaniin täydessä junassa. Samassa vaunussa oli myös frettejä, joista Roi ei ollut moksiskaan.

/ElisaRoi\

3.3.2016
Navettaan!
 Vähän myöhemmin kuin muut, mekin päästiin Allin kanssa yhdessä käymään nyt navetassa!
Meni tosi hyvin ja saatiin otettua rauhoittumisia vaikka lehmä vasikat vähän mietyttivätkin..
Karjakeittiössäkin oli niin lämmin että Alli olisi mielellään jäänyt nukkumaan sinne:) Tällä hetkellä Alli painaa 19.4kg...ihan kamalan paljon!
On tullut nyt katsottua noita avanhoja pentu kuvia ja miten nämä ovat joskus voineetkaan olla niin pieniä! 


    
-Alli ja Alma

Näihin tunnelmiin..
-Noora & Alli

1.3.2016
Päivät Allin seurassa!
 Allin kanssa pyyhkii hyvin! 
Tällä hetkellä Allilla on silmätulehdus, ja tippoja laitetaan neljästi päivässä. Tauti oli tarttuvana liikkeellä ja kiersi pari muutakin projektikoiraa,mutta Allille se jäi niin pitkäksi aikaa, että piti varata aika eläinlääkärille. 
Treenailut sujuvat hyvin! Ollaan otettu 'jätä' käsky työn alle ja hyvin Alli on sen jo mielestäni hoksannut!
Ollaan käyty metsässä seikkailemassa ja päästiin yhdesti treeneissä kiipeämään lumivuorellekin! Molemmat nuorennuttiin vaikka kuinka paljon  ja meillä oli tajuttoman hauskaa!! ;D 
Eräänä viikonloppuna Oulussa muu perhe lähti luistelemaan, niin minä ja Alli mentiin mukaan ja kiipeiltiin lumivuorilla ja juoksenneltiin metsässä hyppien puunrunkojen yli! Oli kyllä mukavaa.
Minulla on nykyään myös uusi herätyskello...Alli!
Melkeinpä joka aamu (paitsi työvuoroaamut) Alli herättää minut ennen herätystä tökkimällä kuonolla jalkoja ja naamaa. Siitä kun erehdyn pikkuisenkaan avaamaan silmiä niin riemu repeää! 
Kyllä, Allin kanssa menee mukavasti ja nautimme elämän pienistä iloista täysillä!
Odottelemme jo innolla kesääkin! 

Ihanaa kesän odotusta toivottelee Noora ja Alli


 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021