Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Marraskuu
Lokakuu
Elokuu
Heinäkuu
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, marraskuu 2016:

29.11.2016
Roin rankka viikonloppu
 Roi kuvattiin tuossa parisen viikkoa sitten. Se oli perjantaipäivä. Minua jännitti Roin nukuttaminen kovasti, vaikkei toimenpide ollutkaan ihmeellinen. Eläinlääkärin arvioi kyynärien olevan 0/0 ja lonkkien B/B. Selästä hän sanoi; "Todella kaunisrakenteinen". Vähän aika sitten tulokset ilmestyivätkin jalostustietojärjestelmään, jossa näkyi olevan 0/0 ja A/A, selkä puhdas. Roi nukkui koko illan. Kävin välillä varmistamassa, että se on hengissä.

Lähdimme seuraavana päivänä ajamaan Vartiukseen isänpäivän viettoon. Lauantaikin meni hyvin. Roi oli pirteä oma itsensä. Sunnuntaina Roi ei syönyt aamuruokaa. Ajattelin sen käyneen varastamassa ruokaa tai täyttäneensä vatsansa jollain muulla, sillä tunsin, että vatsassa oli jotakin. Ajattelin seurailla tilannetta päivän, ja pidin Roita lähes koko ajan silmällä. Illemmalla huomasin, että Roi läähättää kovasti ja joi paljon vettä. Mahalaukku turposi. Soitin Koirakeskukselle ja päivystävälle eläinlääkärille. Ei auttanut muu kuin lähteä ajamaan takaisin Kajaania kohti. Pelkäsin todella paljon. Matka tuntui ikuisuudelta. Itkin ja varmistin useasti, että onhan Roi vielä hengissä. Pääsimme Kajaaniin. Roi painoi 37kg vaikka perjantaina se oli vain 33kg. Roi laitettiin tippaan, nukutettiin ja mahalaukku ultrattiin ja tyhjennettiin. Siellä oli ruokaa ja neljän kilon edestä vettä. Kaikki päätyi lopulta hyvin ja pääsimme puolen yön jälkeen kotiin.

Tällä viikolla sain varmuuden siitä, että Nuori Koirataituri -kilpailuun osallistuminen ei ole mahdollista. Roi nimittäin sai nukutuslääkettä, joka lasketaan dopingiksi 27 päivää ennen kilpailua. Kennelliiton dopingsäännöt vaativat vähintään 28 päivän ajan. Kurja juttu, että ei päästy nyt sitten sinne, mutta onneksi koira on kuitenkin elossa.

/Elisa&Roi\
3.11.2016
Roi 1v. ja murkkuikä
 Roi täytti vuoden 14.10. Vuoteen on mahtunut varmasti Roin näkökulmasta kaikenlaista. On reissailtu ympäri Suomea, nähty koirakavereita, tutustuttu erilaisiin ihmisiin ja eläimiin, uitu, lenkkeilty, nukuttu, vikisty ja ennen kaikkea TREENATTU! 

Nykyään Roi on rajojaan kokeileva teini. Yhtenä päivänä kanin purut oli levitelty ympäri asuntoa. Toisena päivänä kanin ruokalaatikko oli avattu jotenkin ja ruuat olivat pitkin lattiaa. Kerran oli pissat sängyssä.... Näistä oppineena jätin Roin suosiolla keittiöön, kun jätin koirat keskenään kotiin.

Viime viikolla Roi päätti olla jo iso poika ja rupesi nostamaan jalkaa. Välillä vielä niiailee, kun on niin kova hätä, ettei muista nostaa jalkaa. Toisinaan jalka nousee ruohonkorteen, joskus jopa puunjuureen ja tänään viimeksi Stellan päähän. Noh, oppia ikä kaikki...

Aloitamme ensi viikolla HYVE-käynnit Roin kanssa. Menemme vanhainkotiin ja kirjastoon. Olen opettanut Roille nopan pyörittämistä. Ajattelin, että sitä voisi käyttää hyödyksi HYVE-käynneillä.

/Elisa&Roi\

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021