Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Marraskuu
Syyskuu
Maaliskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Elokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 Merkinnät, syyskuu 2014:

24.9.2014
Navettavuoro 10. - 17.9

Olin vuorossa navetalla aikavälillä 10. – 17.9, toimin vastuuvuorolaisena.

Alku viikko oli melko kiireinen, sillä hommia oli paljon, mutta hengissä siitäkin selvittiin! Kaverinani minulla oli kaksi aikkari puolen opiskelijaa.
 

Viikonloppuna olin Arton kanssa kahdestaan navetalla ja hommat sujuivat kaikin puolin hyvin. Maanantaina kaverikseni tulivat aikkari opiskelijat sekä agrologiksi opiskeleva TOP:lainen.
 

Maanantai ja tiistai-iltana perehdytys vuorolaiset työskentelivät navetalla.

Tiistaina hieman ennen iltanavettaa Allille syntyi sonnivasikka joka painoi 19 kiloa.


Aloimme myös totuttaa kahta hiehoa lypsyasemalle kulkuun.8.9.2014
Navettaviikko
 Olin navettavuorossa viikon ajan 27.9-3.9 ja olin samalla vastuuvuorolaisena. Viikkoni navetassa sujui mielestäni kaikinpuolin hyvin ja mukavissa merkeissä. Ainoastaan navetassa meneillään oleva lattiaremontti sekä maalaismarkkinoiden hulina laski välillä mielialaa ja välillä väsymys painoi päälle, mutta hengissä selvittiin!

 

Vuoron aikana navettaan tuli myös uusi tulokas kun lehmä nimeltä Hosuli poiki suloisen lehmävasikan, joka painoi n.25kg. Myöhemmin vasikka sai nimekseen Lillukka. Kun vasikka erotettiin emostaan, ei se meinannut alkaa juomaan tuttipullosta vaikka mitä teit, mutta se riemun tunne kun seuraavana päivänä vasikka alkoi kuin alkoikin juomaan tuttipullosta! Alkoi varmaan vasikalla olla pienoinen nälkä kun ei ollut suostunut juomaan melkein päivään maitoa.

Hupaisinta oli kun olin puhdistanut pihaton parret ja normaalisti lähdin pesemään kenkiäni, odotti minua oven toisella puolella vasikka, joka ilmiselvästi oli lähtenyt omatoimisesti hakemaan maitoa. Vasikka oli sen verran pieni että se mahtui tulemaan karsinan etuosan aukosta läpi ja sen vuoksi laskimme niskapuomia alemmaksi.

 

Vuoron aikana opin monia asioita jotka tulevat olemaan hyödyksi tulevia opintojani ja työelämääni varten mm. otin ensimmäistä kertaa salmonella testin ja annoimme lehmälle kalsiumkapselin, joka vähentää poikimahalvauksen riskiä. Samalla tuli jo opitun kertaamista.

 

Mirva MTE13

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021