Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Marraskuu
Syyskuu
Maaliskuu

Vuosi 2014:
Marraskuu
Lokakuu
Syyskuu

Vuosi 2013:
Marraskuu
Elokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
24.4.2013
opintomatka
                  

Reissun toisena päivänä kävimme tutustumassa Maurin, Pirkon ja Harrin omistamassa maatalousyhtymä Penttilän luomutilalla Vesilahdella. Kohde on yksi kolmivuotisen tyyppinavetta hankkeen pilottikohteista. Isäntä Mauri esitteli meille vuonna 2012 valmistunutta 67 lypsylehmän pihattonavettaa, jossa on verhoseinät. Tila on siirtynyt luomuun vuonna 1995. Tilalla on peltopinta-alaa 167ha viljelyssä. Navetassa on visiiri pöytä, jonka Isäntä on itse suunnitellut. Ruokinta hoidetaan apevaunulla. Tilalla on DeLavalin kalanruoto lypsyasema 8x2 paikkainen.

Tilalla on päädytty siihen ratkaisuu, että automatiikkaa ja koneita ei juurikaan ole, koska esim. peltotyöt voi hoitaa urakoitsijat, joita lähiseudulla on useita. Heillä on myös palkattu ostopalvelun kautta yksi ulkopuolinen työn tekijä. Tulevaisuudessa he aikomuksena on rakentaa oma hiehopihatto ja tulevaisuudessa on myös helppo laajentaa kaaripalkkien ansioista. Tilan isäntä toimii useissa eri luottamus toimissa, kuten Läsimaidon puheenjohtaja. Luomumaidon tilalta ostaa Valio.

 

Tekijät. Tiia-Maria ja Hanna MTE11A sekä Markus, Heli ja Kai MT11

 
 
 
1 kommentti
 
1Milla26.4.2013 09:43

Oli todella yksinkertaisesti suunniteltu, hyvin mietitty että voipi helposti laajentaa lisäämällä kaaria. Järkevää ja ajateltu millainen tyyli sopii itselle; täällä se oli asema lypsy.

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021