Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Kirjoittajan esittelyKirjoittajan esittely

Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2009:
Kesäkuu
Toukokuu
Huhtikuu
Maaliskuu
Helmikuu


 
10.5.2009
Back to the mountains

Ben Macduin huippu on nyt viimein valloitettu! Kahden päivän retkeemme Olivierin kanssa, kuului vaellus Braemarista ensin Carn a´ Mhaim vuoren huipulle (1037m) ja sieltä vihdoin Ben Macduille (1309m). Nousua päivän aikana tuli arvioni mukaan 1000m, eli ihan kiitettävästi. Kunnon hardcore meiningin mukaan, emme sentään viettäneet yötämme vuoristo majassa, vaan päätimme yöpyä legendaarisella Shelter Stonella. Shelter Stone sijaitsee erään vuoren juurella, muutaman tunnin päässä Ben Macduista. Tälle alueelle on pudonnut vuoren huipulta muutamia mahtavan kokoisia kivenmurikoita, jotka nimensä mukaisesti, toimivat hyvinä yöpymis- ja suojapaikkoina. Aikaisemmat vaeltajat ovat rakennelleet kivenmurikoiden alle paikkoja, joissa matkailija on suojassa tuulelta ja sateelta. Eihän se nyt aivan viidentähden hotelli ollut, mutta piti sitä nyt kerran elämässään kokeilla ”kiven sisällä” nukkumista. Ilmastointi huoneessamme toimi ainakin moitteetta!


Huippu on vallattu

 
Viiden tähden majatalomme..

Sikaflunssa on puhuttanut Iso-Britanniassakin ja viikko sitten suljettiin Briteissä neljä koulua oppilaiden sikamaisen käytöksen takia. En tiedä mikä on tämän hetkinen tilanne, mutta luulisin että oppilaat ovat päässeet takaisin opintielle. Jopa meidän SAC:en koulun rehtorimme puhui vakavissaan, että hän saattaa joutua sulkemaan koulun vähäksi aikaan, mutta onneksi tilanne on nyt rauhoittunut eikä uusia tapauksia ole enää löytynyt. Taisimme selvitä sikailusta säikähdyksellä.

 

Tosiaan, nyt on jo paluu lennot varattu. Tänään aamuja oli jäljellä enää 18 ja aamukampa alkaa käydä todella harvaksi. Nyt täytyy nauttia opintiestä täällä niin paljon kuin mahdollista. Kotiin paluun kulttuuri shôkki tässä huolettaa eniten. Suomessahan tunnetusti on aina pakkasta ja suomen metsät ovat kuulemma pullollaan verenhimoisia pingviinejä (tietolähde: skotlantilaisen pubin asiakkaat). Sen lisäksi vastaan tulee suomenkielen oppimisen mahdottomuus sekä vääränpuoleinen liikenne näin täältäpäin katsoen. Mites tästä sit selvitään?

 

Hyvää Äitienpäivää ja terveiset Mustialaan!

-Simo

 

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021