Virtuaalikylä
Pähkinäkori
Pähkinäkorin hallinta
 
Omenan sadonkorjuun oppimisprosessi
Sadonkorjuun oppimisprosessin tavoitteena on oppia satokauteen valmistautuminen, sadon määrän ja laadun arviointi, omenalajikkeiden tunnistaminen sekä itsenäinen sadonkorjuu ja lajittelu. Toisaalta prosessissa on tavoitteena oppia kasvukauden aikaisten olosuhteiden ja hoitotöiden vaikutus sadon laatuun.

Tämä oppimisprosessi soveltuu puutarhatalouden perustutkinnon tuotannon koulutusohjelmaan. Se voidaan toteuttaa osana avomaatuotannon opintokokonaisuutta. Oletuksena on, että opiskelijoilla on koulutuksen ensimmäisen vuoden aikana ollut jo ainakin kerran sadonkorjuun ja lajittelun harjoitusta.

Sadon määrän ja laadun arviointi jo ennalta ennen varsinaisen sadonkorjuutyön aloittamista auttaa niin sadon markkinoinnissa kuin itse sadonkorjuun järjestelyissä ja tarviketäydennyksissä. Tätä sadonarviointia sekä sadon korjuuta ja lajittelua voit harjoitella etenemällä sadonkorjuun oppimisprosessissa askel kerrallaan. Nykytekniikalla on mahdollista saada talletettua tiedot kasvukauden aikaisista olosuhteista. Omenatarhan hoitotoimenpiteistä tehdään luonnollisesti muistiinpanoja. Oli sato hyvin tai huonosti onnistunut, pohdi mitkä seikat ovat vaikuttaneet lopputulokseen.
 
Näytä koko tehtävä
 
Linkit:
1. Omenavaraston ja sadonkorjuussa tarvittavien tarvikkeiden valmistelu
2. Omenatarhaan ja nimikkolajikkeisiin tutustuminen
3. Omenalajikkeiden tunnistaminen
4. Omenan kypsyyden arviointi
5. Sadon määrän ja laadun arviointi
6. Kasvintuhoojien ja fysiologisten ym. ongelmien vaikutus satoon
7. Sadonkorjuutyö
8. Sadon lajittelutyö
9. Toteutuneen sadon määrän ja laadun vertailu ennakkoarviointiin
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Tunnus (pakollinen tieto)
Salasana (pakollinen tieto)
Kommentti (pakollinen tieto)
 
 
Takaisin
 
Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2010