Mappi
Työpöytä
Valokuva-albumi
Videot

 

Videot

 


Videot:
   
 

  Pohjatyöt
Siirtonurmikon pohjan valmistelussa siirretään paljon maa-aineksia. Suurin osa työstä on rankkaa konetyötä.
   
   
 

  Kasvualustan levitys
Kasvualustalla varmistetaan siirtonurmikkoasennuksen onnistuminen. Nopea juurtuminen on työn onnistumisen kannalta ensiarvoisen tärkeää.
   
   
 

  Siirtonurmikon asennus
Käytettäessä siirtonurmikkoa korjauskohteissa, joudutaan tekemään paljon käsityötä. Työ on kuitenkin tehtävä huolella.
   
   
 

  Ilmastus
Ilmastuksessa reikiä tehdään n. 135 kpl/m2. Kentän pintakerros muokkautuu samalla muutenkin, joten taas tehdään tarkkaa konetyötä.
   
   
 

  Hiekan levitys
Hiekan levitys on konetyötä. Toisinaan joutuu hiukan harjaakin käyttämään!
   
   
 

  Kentän harjaus
Harjauksella levitetty hiekka tasaantuu ja painuu ilmausreikiin.
   
   
 

  Urheilukenttä
Monta työvaihetta voidaan tehdä yhtä aikaa. Varsinkin työkohteen loppuvaiheessa työtahti kiihtyy ja työporukan yhteistyö toimii.
   
   
 

  Oksien poistoa
Oksat poistetaan tikkailta, mutta vaikeissa paikoissa käytetään henkilönostimia.
   
   
 

  Puun kaataminen
Talojen ympärillä olevat puut kaadetaan ylhäältä alaspäin. Varottavia kohteita on paljon.Oksien poistaminen alkaa kuitenkin alhaalta, kuten aina. Tutulta työparilta työ käy nopeasti ja turvallisesti.
   
   
 

  Kenttäalueiden leikkuu
Palloilukentillä tehdään monta työtä samanaikaisesti. Kenttäalueella käytetään tasoleikkureita varsinkin aikaisin keväällä. Näillä voi leikkuukorkeus on 25-30 mm.
   
   
 

  Sisäpiha lokakuussa
Syksyllä kaikki on toisin. Leikkipaikat ovat kovassa käytössä. Piha-alue on hyvin toiminnallinen. Siisti työnjälki tuntuu kaikkialla.
   
   
 

  d) Isot piha-alueet
Muiden rakennustöiden aikana on tehty sellaisia kohteista, joita on pystytty. Viimeisissä kohteissa on koko porukka hommissa ja työvaiheet jatkuvat lomittain.
   
   
 

  c) Kastelu ja tiivistys
Kovaa käytävänalustaa tehtäessä on asennuspohja ja -hiekka tiivistettävä hyvin. Työssä on monta vaihetta. Pakkasten aikana on odotettava alustan kuivumista ennen ladonnan aloittamista.
   
   
 

  b) Alustan täyttö
Vaakituksen jälkeen alusta täytetään ja tasataan ohjureiden tasalle.
   
   
 

  a) Alustan vaakitus
Alustat vaakitaan tarkkaan piirustusten mukaisesti. Tässä käytetään pyöreää vesijohtoputkea. Pitkiä käytäviä ja suuria alueita tehtäessä on otettava huomioon pinnan suoruus.
   
   
 

  Haketuksen suoritus
Hakkuri voidaan kuljettaa paikalle esim. autolla. Työmaalla hakkuri voi olla myös peräkärryssä kiinni, koska siinä on oma moottori. Hakkurissa on oma syöttökoneisto, joten kovin syvälle nieluun ei tarvitse kurottaa. Nojattaessa punaiseen kaiteeseen, pysähtyy kone. Työtekniikka hioutuu työparin kanssa sopivaksi.
   
Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2011