Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Rakennukset ja alueet
Valkoinen talo
Ruokala
Asuntolat
Koulurakennus
Museo
Taimisto
Kasvihuoneet
Peltoviljely
Konehalli
Navetta
Ymparisto
Metsat
Puisto
Puistohalli


TaimistoOtavan koulutilan taimisto


Otavan kylältä koulutilalle saapuva kohtaa yksikön rakennuksista ensimmäisenä taimiston. Taimistorakennuksessa ovat työhalliin kytkeytyneinä työkalu- ja materiaalivarastot, sekä suuri kylmiö. Myytävät perennat on sijoitettu pöydille hallirakennuksen etupihalle. Pensaiden taimia on esillä etupihan varjokatoksessa.


Lähes koko taimimateriaali kasvatetaan astiataimituotantona laajalla kentällä taimistorakennuksen takana. Tuotannossa on useita satoja koristekasvilajeja: puita, pensaita ja perennoja. Eräänä tärkeänä tuoteryhmänä ovat omenapuut, joita on viljelyssä useita kymmeniä lajikkeita. Tunnetuin lajikkeista lienee Mikkelin Rantakylän kartanon puutarhurin mukaan nimetty Grenman-lajike.

Astiataimialueen ympärillä ovat emotaimikasvustot ja niiden ulkopuolella kuusiaidan takana kasvavat ruonkopuut, ns. Röppään lohkolla. Taimiston käytössä on myös vanha 700 neliön liittomuovihuone, jota ollaan päivittämässä uudella pienemmällä kausihuoneella.
Taimimateriaalin myyntiTaimistorakennuksessa sijaitseva myymälä on avoinna arkisin. Vilkkain myyntisesonki on keväällä, jolloin etenkin Otavan kevätpäivien aikaan myydään runsaasti koristekasvien taimia ja omenapuita.

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021