Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Historia

Opetusmaatila

Eläinhoito ja pieneläimet

LVI - ala

Puutarha

Kansainvälisyys
 

Karimaan puutarha on perustettu 1916. Monien vaiheiden jälkeen se on osa Huittisten ammatti. ja yrittäjäopistoa. Kokemäen toimipiste hoitaa aluetta. 

Puutarha-alalla opiskelijat voivat käytännön töissä opiskella kasvien eri lisäysmenetelmiä astiataimi ja avopetikasvien eri kehittymisvaiheita erilaisissa katteissa ja kasvien vähittäismyyntiä.

 

Karimaa toimii myös työssäoppimispaikkana.

 

Matkailukohde

Alue toimii myös matkailukohteena. Karimaahan voi tulla yksinään ai ryhmissä. Myös opastettuja kierroksia järjestetään.

 

Alueen rakenne:

Oheinen kuva kertoo paljon.

 

Alue on pitkä ja kapea. Portilta hiekkatie menee suoraan kalliolle ja hauta-alueella, jonne on haudattu alueen perustaja Juho Verner Viitasaari. 

 

Puutarha-alueella kiemurtelevien hiekkateiden varrella on paljon kasvikokonaisuuksia, tarha-alueita ja jalostuspaikkoja.

 

Seuraavaksi pieni matka Karimaan hiekkatiellä portilta kalliolle:

Tarkemman kuvan Karimaasta saa tekemällä puistokierroksen oppaan kanssa ja tutustumalla alueen hoidettuun ympäristöön ja kasvistoon.


Alueen portti on Kolsintiellä. Tien vasemmalla puolella on naapuriin rajautuva tuija-aita ja oikealla puolella pysäköintialue ja taimitarhaa. Edessä näkyy  ’Ruukkula’, jossa on myös kellari talvisäilytykseenKuljettaessa tietä eteenpäin, avautuu vasemmalla myymälä alue. Oikealla on ’Ruukkula’ Rukkulassa on sosiaalitilat ja mm. taimikellari. Peni rakennus oikealla on ’Sahala’, jossa säilytetään käsityökaluja.

Myymälän jälkeen näkyy edessä ’Perinnetalo’, joka on entisöity. Perinnetalon  jälkeen on ’Aittala’, jossa on mm. työkoneita. Myymälää vastapäätä on rakennettu 2009 uusi istutuskokonaisuus. Sitä ympäröi uudelleen työstetty matala luonnonkivimuuri. Alue on varjohko ja sen kasvilajikkeisto on pääasiassa perennoja. Alue rajoittuu naapuriin ja vanhaan kuusiaitaan
.

Aittalan jälkeen on pitkä hiekkatie. Tien päässä  näkyykin jo Kallio ja Hauta-alue. Vasemmalle jää Karimaan päärakennus. Polun varrella etuvasemmalla on omenatarha ja oikealla marjatarha  alue

Kuljettaessa tietä Aittalan jälkeen  nähdään paremmin Kallio ja Hauta-alue.  Etualalla on tarha-alue oikealla ja vasemmalla omenatarha.


Seuraavaksi käännytään takaisin ja tarkastellaan Karimaan ’toimintarakennuksia’.


Keltainen päärakennus ’Juhola’ valmistui vuonna 1937. Sen kellarikerros luiskineen peruskorjattiin  vuonna 2005 ja sisäänkäynti varustettiin pariovin.

 

Päärakennus ’Juholan’ edusta rakennettiin uudelleen -2009 ja -2010 myymäläalueelta tulevan uuden tien yhteydessä. Tarkoituksena oli saada lisää parkkitilaa toiminnan lisääntyessä koko alueella.

 

Kasvihuone rakennettiin päärakennuksen kylkeen 1940- luvun lopulla. Aluksi se oli lasinen, mutta 1970-80 luvun taitteessa, se sai katteekseen kennopleksin.

Nykyään kasvihuone palvelee tärkeänä myyntitaimien tuottamispaikkana, ajanmukaisine tietokoneohjattuine säätimineen; lämpötila, sumutus, tuuletus, lisävalaistus.Koko myymäläalue kunnostettiin vuonna 2001 ja myyntitaimille rakennettiin omat alueensa. Hedelmäpuilla ja hyötypensailla, koristepuilla ja –pensailla sekä perennoilla on kullakin omat laarinsa, joista asiakkaiden on helppo löytää etsimänsä laji.

Vuonna 2011 myyntialueen hyotypuille uusittiin painekyllästetystä puusta työstetyt myynti-loosit varustaen ne tippukastelujärjestelmällä.

 

Myyntialueen läpi rakennettiin 2009 uusi kiertotie, mikä mahdollistaa myyntitaimien helpon

lastauksen asiakkaan autoon/perävaunuun.

Alueen uudelleen suunnittelu ja valittujen kasvien istutus aloitettiin keväällä 2012. Alueen läpi rakennettiin käynti, mikä helpottaa kasvien hoitotöitäTapahtumaloki
16.5.2011
Prosessikaavio

11.12.2010
Prosessikaavio

10.12.2010
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Kokemäen koulutila on toiminut jo yli 100 vuoden ajan maatalous- ja puutarha-alan opiskelijoiden monipuolisena käytännön töiden oppimisympäristönä.

Tuotantosuunnat:
maito
kasvinviljely
erikoiskasvi
avomaa vihannekset
avomaa juurekset
kasvihuone kukat
kasvihuone vihannekset
marjat
hedelmät
pieneläimet
metsä
taimitarhatuotanto

Yhteystiedot:
Kauvatsantie 189
32800 Kokemäki

KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2019