Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
8.6.2015
Tehonsiirto-kurssin viimeisimmät tapahtumat, osa 2

John Deeren 6620 käsijarrun toiminta


Seuraavaksi työn alle joutui John Deere, jonka käsijarru ei kyennyt pysäyttämään traktoria liikkumasta kaltevalla pinnalla. Ensimmäinen toimenpide oli kiristää tätä vaijerikäyttöistä vipua säätökohdastaan, mutta sillä ei ollut vaikutusta. Tämän vuoksi jouduimme tutkimaan purkukuvia ja toteamaan, että JD:n käsijarru toimii pantaperiaatteella; kun vedät käsijarrun päälle, niin teräsvanne kiristyy tasauspyörästön kotelon ympärille hidastaen näin vetopyörästön liikettä.

Oletuksena oli, että kun säätö ei vaikuta asiaan mitenkään, niin joko teräsvanne tai muu liikettä välittävä osa saattoi olla poikki tai irti. Tämän vuoksi alettiin valmistella traktorin peräpään purkua. Koska opiskelijoiden tunnit alkoivat tulla täyteen ja kurssin loppu häämöttää, niin tällöin tehtiin virhe, joka työllisti jonkin verran; ei maltettu tutkia purkukuvia tarpeeksi pitkään. Niinpä purkaminen aloitettiin traktoria edestäpäin katsottaessa oikealta puolelta, jonne käsijarrun vaijeri tuli.

Ensiksi traktorin takapää nostettiin ylös ja tuettiin tukevasti kestävillä pukeilla. Tämän jälkeen irrotettiin takapyörä ja siirrettiin se sivuun. Seuraavaksi piti miettiä lonkan irrotusta. Lonkka oli sidottu niin runkoon, nostolaitteisiin ja ohjaamoonkin. Tämän vuoksi jouduttiin monia kohtia irrottamaan ja ohjaamoon tekemään erikoispukki, joka piti ohjaamon kannatuksessa.