Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
10.3.2015
Ammattiosaamisen näyttö
Ensimmäinen näytönpaikka maatalousteknologian valinneilla opiskelijoillamme oli 3.2, jolloin yhdeksän maatalousteknologian opiskelijaa suorittivat Traktorin turvallisen käytön näytön. Näyttöpaikkana oli karujen olosuhteiden mainetta niittänyt Rahkakorpi, jossa oli tuolloinkin  rapsakka pakkaskeli, kova viima ja luntakin oli pelloille satanut 40cm.
                        Ammattiosaamisen näytön aiheena oli säilörehupaalien kuormaus ja ajo varastointipaikalle. Näytössä opiskelijan tulee käyttää ja hallita traktoria sekä traktorin työkoneita mahdollisimman turvallisesti ja sujuvasti. Opiskelijoiden tulee lisäksi hallita traktorin ajoonlähtötarkastusten tekeminen.


Paalien lastausta

Paalin kuormauksessa opiskelijalta edellytetään traktorin ajon lisäksi etukuormaimen ja paalipihtien käyttöä. Paalipihtien ja etukuormaimen käyttö voi olla yllättävänkin hankalaa, kun kyseessä on jäiset paalit. Opiskelijan tulee myös hallita kuormanteko paalikärryille, jotta seuraavan opiskelijan on mahdollista laittaa omat paalinsa kuormaan ja kuorma ylipäätään saadaan täyteen. Näytössä käytettävät paalit olivat pilaantuneita (liian vähän käärintämuovia ja reikäisiä), jolloin ne soveltuivat hyvin edellämainittuun näyttötilanteeseen, eikä paalin säilymistä haittaavaa käärintämuovin rikkoontumista tarvinnut pelätä.


Lakeuksillakin on välillä lunta ihan kunnolla

Paalien lastaamisen jälkeen oli vuorossa paalien kuljetus varastointipaikalle. Varastointipaikalla paalit purettiin kuormasta pellon reunaan, jossa paaleista otettiin muovit ja verkot pois. Tämänlaiset "epäonnistuneet" paalit ajetaan tulevana syksynä paalisilppurin läpi. Moni näyttöä suorittanut opiskelija huomasikin, ettei upottavassa lumessa (jota on yli traktorin akseleiden) ajo olekaan aivan helppoa. Traktorin kääntäminen on kankeaa, koska ajamattomat urat, syvä hanki ja painava kuorma tekevät traktorin hallinnasta haasteellista. Kuitenkin kaikki yhdeksän opiskelijaamme selviytyivät näytöstä kunnialla ilman kiinnijäämisiä, joten voidaan todeta, että näillä yhdeksällä teknologian opiskelijalla löytyy hyvät edellytykset traktorin turvalliseen käyttöön.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021