Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
10.10.2014
Moottori-kurssin harjoitukset, osa 4
Venttiilien säätö
Tällä kertaa säädimme VolvoBM-Valmet 755:n venttiilit. Moottorien venttiilien säätö tehdään, jotta venttiilien avautumine ja sulkeutuminen on tiivistä sekä oikea-aikaista. Muuten paineen ohivuoto aiheuttaa venttiilien palamista, tehon hävikkiä ja lopulta venttiilistön remontin.

Ensimmäiseksi poistetaan traktorista konepeitot ja puhdistetaan työalue pesemällä ja puhaltamalla puhtaaksi.
Tämän jälkeen puretaan lisää työtä estäviä kohteita, kuten venttiilikopan huohotinputki, ahtimen painepuolen putki ja lopulta venttiilin koppa.
Vasemmalla olevassa kuvassa pojat tutkivat moottorinkorjausohjetta ja yrittävät selvittää seuraavaa askelta. Tuotesijoittelu on tahatonta, mutta energiaa tarvitaan tulevaan työhön jokatapauksessa.






Kuvassa on huohotinputki poistettu venttiilinkopasta ja ahtimen painepuolen putki imusarjaan. Samalla on huolehdittu siitä, että ahtimeen ja imusarjaan ei pääse roskia tukkimalla avoimet aukot.
Venttiilin koppa on kiinni neljällä mutterilla, joissa on prikkojen alla kumitiivisteet. Kaikki tiivisteet on vaihdettava uusiin, kun kohteita avataan, sillä öljy muuten vuotaa ulos.














Vanhoissa koneissa jokaisella sylinterillä on kaksi venttiiliä; imu- ja pako, joiden liikettä ohjaa keinuvipu nokka-akselin pintaa seuraavan työntötangon avulla. Palautus tapahtuu jousivoimaisesti. Uusissa moottoreissa käytetään neliventtiilitekniikkaa, joilla kaasujen vaihtoa saadaan tehostettua paremmaksi.
Venttiilien säätö tapahtuu siten että, se aloitetaan ruiskusjärjestyksestä 1. sylinteristä. Tällöin moottoria pyöritetään käyntisuuntaansa kampiakselin päästä joko starttikehältä tai jakopäästä niin kauan, että neljännen sylinterin venttiilit vaihtavat (poisto sulkeutuu ja imu avautuu). Tällöin 1. sylinterin keinuviput eivät ole painotuksessa ja venttiilien välys voidaan lukea tulkilla. Oikea välys on tässä moottorissa 0,3 mm molemmilla venttiilillä. Huomioitavaa on, että venttiilien säädössä moottorin lämpötilalla on vaikutusta, joka johtuu metallien lämpölaajenemisesta. Valmetin moottori voidaan säätää joko kylmänä tai lämpimänä. Ensimmäiseksi tarkastetaan 1. sylinteristä keinuvivun ja venttiilin karan pään välinen etäisyys. Kun tulkkiin asetetaan oikea välys, niin tulkin liikkeistä voidaan päätellä seuraavaa; jos liike on helppoa, niin välys on liian suuri eli. Jos liike takertelee, niin välys on liian pieni. Säätöä varten pitää keinuvivun toisesta päästä avata lukkomutteri ja kiertää ruuvimensselillä välystä suuremmaksi tai pienemmäksi. Kannattaa huomata, että välys muuttuu, kun lukkomutteria kiristetään. Oikea välys on tiukka ja ahdistava, mutta ei takerru kiinni.
Kun venttiilit on 1. sylinterissä tarkastettu ja säädetty, niin sitten kierretään taas moottoria ja tarkastetaan sylinrterit seuraavassa järjestyksessä 1,2,4 ja 3. Venttiilit vaihtavat siis 4,3,1 ja 2.

Lopuksi
Kun venttiilit on kaikki menty läpi
, niin tarkasta säädöt varmuuden vuoksii pyörittämällä vielä kerran ympäri moottoria. Tämän jälkeen puhdista vivustot, venttiilin koppa ja tiivistyspinnat. Älä käytä puhdistukseen metallityökaluja, kuten puukkoa tai talttaa. Niiden kovametallipäät aiheuttavat pintoihin naarmuja, joista öljy vuotaa ohi. Jos mahdollista, niin käytä pehmeämpiä metalliharjoja, kuten messinkiharjoja ja polttoainetta puhdistukseen. Voi olla uuden tiivisteen lisäksi joudutaan käyttämään tiivisteliimaa, joka tekee pitävämmän tiivisteen yhdessä uuden tiivisteen kanssa kuin ilman sitä. Asenna venttiilin koppa paikoilleen ja kiristä kopan mutterit tasaisesti sekä varoen liika kiristystä. Tämän jälkeen irrotetut osat paikoilleen ja annetaan tiivisteaineen liimautua kiinni ohjeen mukainen aika. Sitten vasta kokeillaan.
Traktori annettiin olla vuorokauden ajamatta, jonka jälkeen moottori käynnistettiin. Hyvin kone näytti pelaavan. Ei vuotoja.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021