Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
26.9.2014
Viimeiset traktorikurssin käytännöt
Keskiviikko iltapäivä 24.9 ja torstain 25.9 kuusi tuntia jatkui osaltaan jo tutuissa ympäristöissä eli Rahkakorvessa ja koulun läheisyydessä olevilla pelloilla. Rahkakorvesta pitänee mainita, että paikka sijaitsee noin 10 km päässä koululta ja on vanha työlaitoksen "vankilan" alue, jossa pellot eivät ole kaikista helpoimmasta päästä vaikkakin ovat satoisia. 
Koneopettajille ja koulutilan henkilökunnalle tämä kahdessa paikkaa yhtä aikaa oleminen tuottaa välillä haastetta, mutta onneksi on puhelimet keksitty ja autot, joilla yhteydenpito ongelmatilanteissa on mahdollista.
Useimmiten ongelmatilanteita Rahkakorvessa aiheuttaa koneiden kiinnijääminen pehmeään "rahkaan" tai kantojen nouseminen voimakkaasti turveperäisestä maasta. Koneiden ajo-opetuksen ja hallinnan vuoksi Rahkakorpi on monelle uudelle konemiehen alulle hyvä paikka harjoitella.


Kuva menneeltä keväältä. Täsmälevitin jumissa.

Palataan kuitenkin edellispäivien traktorin turvalliseen käyttämiseen. Ohjelmassa oli sarkakyntöä ja säilörehupaalien sekä olkien ajoa. Kohtuu pitkän kuljetusmatkan lisäksi Rahkakorven ohi kulkee hyvinkin vilkasliikenteinen tie 67, joka vaatii varovaisuutta monessakin asiassa, kuten esimerkiksi ryhmittymisissä, liikkeelle lähdöissä ja tieltä-/tiellekääntymisissä sekä kuormien sitomisissa.
Sarkakyntö toteutettiin niin, että viisi sarkaa sisältävälle peltoalueelle ei tehty sarkakynnölle tyypillisiä aloituksia vaan sarkalohkoista kahta alettiin kiertää siitä reunasta ympäri, johon oltiin viime vuonna kyntö lopetettu, jolloin vain viimeiselle saralle jäi vesivako keskelle, kun tuo viimeinen sarka piti yksistään kiertää.


Kelit, mitä parhaimmat kyntöön.


Haisee ihan työlle
Oljet sateen alta pois

Torstai iltapäiväksi ei lähdettykään enään rahkakorpeen sillä koulutilan piha alkoi täyttymään säilörehupaaleista. Seuraavan päivän sadekuuron alta oli kuitenkin tärkeää saada kuivikkeeksi tarkoitetut olkipaalit pelastettua, joten opiskelijat suuntasivat "ryminällä" olkia hakemaan.

Täällä Ilmajoentiellä koneopetuksessa eräs merkittävä asia on koulutilan ja koneopetuksen saumaton yhteistyö, joka myös näkyy opiskelijoidemme hyvänä motivaationa ja vähäisinä poissaoloina konepuolentunneilla. Suurin osa opiskelijoistamme on hyvin motivoituneita ja innokkaita tekemään konetöitä, jolloin se myös näkyy opiskelijamäärissä. Koulutila hoitaa todelliset puitteet harjoituksille aidoissa ympäristöissä sesonkien mukaan ja koneopetus yrittää parhaansa mukaan tehdä töitä valmiiksi, joita koulutilamme mahdollistaa.

 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021