Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
16.9.2014
Kolme konetta yhdellä lohkolla
Perjantai 12.9. Pientä tihkua ilmassa ja pitäisi kylvää syysvehnä tänään. Pilvet taivaalla ei lupaa hyvää, mutta Supersää lupaa kuitenkin hyvää keliä. Pelto on vielä osaksi kyntämättä ja vain kaksi hehtaaria on äestetty viidestä ja puolesta hehtaarista. Kiertokoekin on vielä tekemättä. Koveneeko sade? Vieläkö äestetään? Siinä pari kysymystä perjantai aamulle.
Aamu ei siis mennyt ihan niinku Strömsössä.
Mutta täällä sitä ei vaan lannistuta "Prkele". Kyntöä jatketaan, peltoa äestetään ja aloitetaan se kiertokokeenkin tekeminen ja kas kummaa, sää alkaa selkiämään. Mutta "ykkösteknon" ryhmän tunnit loppuvat tältä viikolta ja se kylvö on edelleen tekemättä...Onneksi toisen vuosikurssin opiskelijat saapuvat niin kuin tilauksesta. Pojilla on yhdet näytöt antamatta, joten näytön aiheena on syysvehnän kylvö. Päivä alkaa todellakin paistaa risukasaan.Koneet vauhdissa

Pelto saatiin kylvettyä 16.00, joten viikonloppu voitiin aloittaa hyvillä mielin. Kylvöön meni aikaa noin kolmisen tuntia vaikka kone käytiin täyttämässä tilalla kolme kertaa. Vehnää laitettiin 210kg/ha. K ylvönäytön tekijöillä meni näyttö sen verran mukavasti, että siemen riitti koko lohkolle, eikä ylimääräistä jäänyt säkin pohjalle vaivoiksi.


 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021