Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2015:
Lokakuu
Elokuu
Kesäkuu
Toukokuu
Maaliskuu
Helmikuu

Vuosi 2014:
Joulukuu
Marraskuu
Lokakuu

Kaikki merkinnät

 
12.8.2014
Kuulumisia konemiehiltä
Lomat on lusittu ja nyt on paluu sorvin ääreen tapahtunut. Maailman muuttuessa muutumme mekin, joten päätimme täällä Sedu Ilmajoentien konehallilla kantaa kortemme kekoon ja avata hieman arkeamme koneopetuksestamme ja oppimisesta täällä maatalousoppilaitoksen konehallilla. Kuulumisia konehallilta tulevat päivittämään koneopetuksen miehet ja opiskelijat.


Täällä tukikohtamme sijaitsee.


Korjaamo huutaa vielä tyhjyyttään, mutta ei kauaa.


Hei! sehän on Ville...meiän moottorinero

Tässä siis hiukan alkumaistiaisia. Teoriatunnit ovat jo hallilla alkaneet, mutta virallisesti käytännön hommat alkavat perjantaina 15.8, kun pajaäijämme Pasi pääsee vauhtiin.

Toisaalta tässä vaiheessa on hyvin aikaa muistella menneitä eli, mitäs sitä viime lukukautena tulikaan tehtyä. Tässä muutamia projektejamme kuvien kera.

Rehukontti

Meillä oli/on tavoitteena vaihtaa pohjakuljettimella varustettu kärrykalusto kippaaviin kärryihin säilörehunkorjuussa. Tällä toimenpiteellä rehunkorjuuketjun kuljetuskalustosta tulee toimintavarmempi, eikä kulu liikaa aikaa nivelakseleiden ja hydrauliletkujen kiinnittämiseen kuorman purkutilanteissa, myös työturvallisuus paranee. Ensimmäinen askel kuljetuskaluston muuttamiseen otettiin hankkimalla uudet Multivat ja valmistamalla rehukontti oppilaitoksemme vanhojen Tuhtien päälle.

Rehukontti tehtiin täysin opiskelijatyönä ja työstä saamme kiittää mainioita kesäjaksomme opiskelijoita 1M13 ryhmäläisiä.

 
Takalaitamekanismin testausta            Kontti lähes valmiina


Traktorikaivuri

Konehallimme huoltaa ja korjaa vuosittain myös asiakastöitä. Asiakastöiden määrä riippuu ja vaihtelee työtilanteestamme eli koulun koneiden huolto/korjaustarpeesta ja opiskelijatuntien määrästä. Eräs asiakastyömme oli paikallisen rakennusurakoitsijan traktorikaivuri, johon vuosihuoltojen lisäksi teimme hydrauliletkujen vaihtoa ja osittaisia työvalojen korjaustöitä.


Letkut eivät aina mene helpointa reittiä.

Ruisku

Kukas se kissanhännän nostaa, jollei kissa itse. Toisinsanoen aina välillä opettajatkin pääsevät täällä rakkaassa konepyhätössämme töihin. Koulumme ruiskussa oli paineensäädön kanssa ongelmia osittain siitä johtuen, että ruiskun venttiilipöydän ja paineensäätöventtiilin väliset osat vuotivat. Opettajat korjasivat ongelmat ja testasivat ruiskun vielä käyttöä varten. Mainittakoon, että opsikelijat rakensivat ruiskuun ylileveysvalot tiellä kuljetusta varten.


Ville suutinten vaihtotyössä

Karhotin/karhotus

"Ei, emme valmistaneet karhotinta", sen sijaan saimme koulutilan kanssa hankittua vihdoin ja viimein koulutilallemme kaivatun karhottimen. Koska koneopettajat "marjailevat" konehallilla, jossa karhotin huolletaan ja puunataan, on se tällöin myös yksi koneopetuksen ylpeyden aiheista. Karhotusta pidetään yhtenä säilörehunkorjuun vaativimmista työvaiheista, koska työvaiheessa väärin säädetty karhotin tuo rehun joukkoon multaa, joka lisää puolestaan rehun pilaantumisriskiä. Tällöin opiskelijoillamme ei aina ole mahdollisuutta karhottaa työssäoppimispaikoilla, koska tilan isäntäväki haluaa tehdä vaativimmat työt, jos opiskelijoilla ei ennestään ole kokemusta karhottamisesta. Kuitenkin nyt karhottamisen kokeilu ja opetteleminen on mahdollista koulullamme.


Pöttinger työssä.


 
 
 
1 kommentti
 
1Riitta L19.8.2014 13:12

Mukavaa lukuvuotta Ilmajoelle! Innolla nuorempien ja vanhempien konemiesten kuulumisia odotellen. 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021