Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Joulukuu

Vuosi 2015:
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Toukokuu

Vuosi 2014:
Syyskuu
Heinäkuu
Toukokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
16.7.2014
Koetoiminta jäässä?
No ei todellakaan ole jäässä vaan nyt on seesteinen kasvukausi koelohkoilla menoillaan. Toisinsanoen opetukseton aika on myös koetoiminnan osalta leppoisaa aikaa.
Kuitenkin nyt kesän (+ 28 astetta) tultua lakeuksille on hyvä ottaa kännykän kameralla "jonkinlaista" dokumenttia ohran kasvusta tulevia koevuosia silmällä pitäen.

Ensimmäisessä kuvasarjassa on toukokuulta yritetty tallentaa kasvuvaihetta, joka on kolmilehtivaiheen tietämillä. Koelohkoilla käveltäessä saattoi huomata kuinka notkopaikoissa kasvu oli epätasaisempaa ja harvempaa kuin muualla lohkolla. Salaojitus tai paremmin sanottuna salaojituksen jälkeinen tasoitus on syynä joihinkin notkoihin. Lisäksi ohran kasvuun vaikuttanee lannanlevityksen epätasaisuus. Kuitenkin koelohkojen kasvu on saatu hyvään alkuun 18.6 mennessä.

  
Kultivoitu lohko molemmissa kuvissa. 
Lautasmuokattu lohko kuvassa.

Tarkkasilmäiset huomaavat, että oikean puoleisessa kuvassa on myös perusrikkakasveja; jauhosavikkaa ja jokunen pillikekin sieltä saattaa verkkokalvoille piirtyä. 
Kynnetty lohko kuvassa.

18.6 otetuista kasvukuvista ja pellolla käveltyjen metrien sekä aistinvaraisen seurannan tuloksena voidaan todeta, että kasvu on kaikilla kolmella lohkolla hyvin samankaltaista. Mikään lohko ei erityisemmin "hyppää" silmille vaan kaikilla kolmella koelohkolla on kasvu hieman epätasaista ja perusrikkaa löytyy jonkinverran.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021