Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Joulukuu

Vuosi 2015:
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Toukokuu

Vuosi 2014:
Syyskuu
Heinäkuu
Toukokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
29.4.2014
Väliraporttia koeruuduista
Koeruutujen muokkaukset on nyt saatu valmiiksi, joten pellon kuivumista ja seuraavaa operaatiota koeruuduille odotellessa on hyvä katsoa aikaansaannoksia.

TYÖSYYDET

         
Kyntö 19cm                                               Lautasäes ja Kultivaattori 10cm

Konemiehen yksi tärkeimmistä apuvälineistä muokkauskoneen työsyvyyttä määritettäessä on mitta. Muokkaustulosta tässä vaiheessa arvioitiin ihan aistinvaraisesti/silmämääräisesti tunnustelemalla ja potkimalla muokatun pellon rakennetta ja vertailemalla muokkaustulosten kuvia. Työjäljessä on aina parantamisen varaa ja siihen varmasti tullaan panostamaan jatkossa. Myös olosuhde- ja tekniset tekijät, kuten maalaji, sääolosuhteet, kosteus ja työsyvyys ajonopeus huomioiden vaikuttaa työnlaatuun. Onneksi ollaan oppilaitoksessa, jossa virheet ja erilaiset kokeilut ovat sallittuja, jolloin niistä on mahdollisuus ottaa opiksi.

KYNTÖ                                                    LAUTASÄESTYS

        

KULTIVOINTI
Kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. No vielä, kun kuvaajana toiminut koneopettaja alkaa hallitsemaan kännykkäkameran käytön, niin muokkaustulokset pellonpinnasta ja ilman kuvaajan varjoa parantuvat huomattavasti :).

Tässä vaiheessa on hyvä kehua ja kiittää kesäjakson opiskelijoitamme kahdesta hyvin onnistuneesta päivästä. Oppia tuli kaikille opiskelijoita ja opettajaa myöten. Motivoituneiden opiskelijoiden kanssa on helppo toimia. Kiitos!
 
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021