Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2016:
Joulukuu

Vuosi 2015:
Lokakuu
Syyskuu
Elokuu
Toukokuu

Vuosi 2014:
Syyskuu
Heinäkuu
Toukokuu
Huhtikuu

Kaikki merkinnät

 
24.4.2014
Actioni alkaa

Kuva Peltolan koelohkosta 22.4.2014

Siellä allekirjoittanut konehallin Ketola ja koulutilan Ketola marssi kauniina keväisenä huhtikuun päivänä tykötarpeineen. Mukana harppi, tikut ja rautakanki. Lohko kesti hyvin transporterilla ajon, joten koetoiminnan aloittamiselle annettiin lähtölaaki. Niin kuin kuvasta näkee lohko oli muokattu syksyllä koulutilan Amazone catros lautasäkeellä.


Kuvassa "Kaima" käyttää harppia tekijämiehen elkein

Seuraavaksi pienen harkinnan ja keskustelutuokion jälkeen päädyimme mittaamaan lohkon kolmeen 30 metrin levyiseen koeruutuun. Reunoille ja päisteisiin jätettiin kynnettävä suojakaista. Koeruudun pituudella ei vielä tässä vaiheessa ollut merkitystä, eikä itseasiassa koko kokeessakaan sillä koeruudut joka tapauksessa tulevat olemaan yhtä suuret.Joku voisi luulla lokin "tirvauttaneen" merkkitikun nokkaan

Maalaji lohkolla on multava hienohieta.Koeruutujen merkkausten lomassa hahmoteltiin seuraavaa siirtoa. Lannanajoa ja muokkausta. Vkolla 18 koeruudut tulevat saamaan lantapeiton ja koeruudut muokataan.
Varsinaisessa kokeessa on kolme ruutua. 1. ruutu muokataan paluuauroilla, 2. ruutu lautasäkeellä ja 3. ruutu kultivaattorilla.

Ensimmäinen koevuosi on pohja seuraaville tutkimusvuosille, joten ajatuksen ja toiminnan tasolla on tärkeää saada lannanlevitys ja muokkaustoimenpiteet onnistumaan.
 
 
 

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021