Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Huhtikuu


 
13.4.2014
Ravit
 Kerron tässä nyt, miten meillä valmistellaan raveihin ja miten meillä raveissa toimitaan!
Tulee muistaa, että kaikilla on omat tapansa valmistella ponejansa/hevosiansa tulevia raveja varten.
Ravit olivat tiistaina 8.4.2014 Tampereella teivon raviradalla.
Lauantai 5.4
Kävin kaverini kanssa ajamassa ponit, menin itse russillani ja kaverini tuli helldinillä. Mentiin noin 6km lenkki, kävelyä enimmäkseen, sitten yhdellä n. 1km suoralla laukkuutettiin kiitoa molempiin suuntiin, että paikat aukeaa hyvin ennen starttia. Loimet päälle, heinät tarhaan ja ponit lepäämään. Sitten helldin saikin levätä tiistaihin asti.

Ravia edeltävä päivä
Maanantaina putsasin ja rasvasin kaikki helldinin kamat, muutenkin katsoin kaikki kamat mukaan, ettei sitten unohdu mitään kotiin.
 
Ravipäivä:
Iskä saapu meille jo n. 11 maissa hakemaan meitä niille, koska iskän tutulla oli hevoselle varattu klinikka aika tampereelle kello 15.00. (se iskän tuttu tuli hakemaan meitä iskän työtä hevosautolla)

Helldin pääsi pikkusiskon ratsuksi ennen tampereelle lähtöä!
(Helldin pääsi siskon ratsastamaksi ennen raveihin lähtöä!)
n. klo. 13.30 alettiin pakata hevosautoa kuntoon ja nokka kohti tamperetta. 


(kamat kasaan ja menoksi!)

Helldin on niin pikkunen isossa hevosautossa!
(Helldin kuljetusautossa, iso auto, pieni poni!)
Perillä oltiin vähän vajaa 3, joten klinikka hevonen pois autosta ja klinikan ovea kohti. Reilu puoltoista tuntia odotettiin, että sen jalka tutkittaisiin turvotuksen takia. Mitään pahempaa ei löytynyt, joten hevonen takaisin autoon, lasku ja hoito ohje kouraan ja tallialueelle. Mentiin hakemaan numerolaput ja puhalluskokeeseen, sen jälkeen alettiin sitten heti valjastamaan helldiniä ja lähdin heti lämmittämään. Lämmitys sujui hyvin ja reippaasti, poni oli vähän liiankin energinen ja paineinen radalla, joten päätin mennä vain yhden kierroksen radalla ja kävellä katoksille. Lämmitin reipasta ravia puolikierrosta ja laukkuutin reippaasti loput puolikierrosta. Poni kopin kylkeen kiinni, loimet selkään ja rauhottumaan.
5minuutti ennen lähdön esittelyä loimet pois ja kävellen esittelyn kokoontumis paikalle, sitten starttiin. Voltti ja startti sujui hyvin, päästiin hyvin matkaan, mutta meillä oli puolilaput päässä ja ei ketää kirittämässä, niin vauhtia ei sitten niin otettu ja vasta loppusuoralla kirikaveria tuli kunnolla näköetäisyydelle, niin vauhtiakin löytyi.
Jäätiin niukasti seitsemänneksi, mutta poni ravasi hyvin!
Lähdön jälkeen ponille jäi vielä virtaa kun huomasi, että kyllä ne kaverit sielä olivatkin. Kävelytin autolle, riisutin ponin valjaista, kävin pesemässä ja ponille loimet päälle ja auton kylkeen heinäpussin viereen seisomaan, siinä se sitten mutusteli heiniä tyytyväisenä koko illan.
Kello oli jo puolenyön kun päästiin kotiin, poni ja kamat pois autosta ja poni talliin, loimet pois ja valot kiinni, päivä oli pulkassa, kuski sekä poni pääsi lepäämään pitkän päivän jälkeen!
Lähtö sujui ihan hyvin omasta mielestä, vasta tulos listan nähtyäni valtasi pieni pettymys.. Nimittäin aika... jäätiin 8s ennätyksestä.. huoh..! Noh ensikerralla otetaan luultavasti silmälaput kokonaan pois, josko se siitä piristyisi!:)

Keskiviikko 9.4
Kaverini tuli taas meille ajamaan helldiniä ja ratsastin itse russin, mentiin suht rauhallinen palautus lenkki ravien jälkeen! :)

Nokka kohti Tamperetta!
(Matkalla tampereelle)

Helldin valmiina starttiin!
(Lämmityksen jälkeen, starttia odotellessa)

Helldin lähdön ja pesun jälkeen!
(Startin jälkeen on hyvä herkutella)

kamat kasassa
(Kamat pakattuna, Valjaat, päitset,shekki,martingaali,pintelit, linimettipullo,pyöränpumppu ja harjat+letitystarpeet mukana!)
Tehnyt: Anniina Kupiainen 2014
 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021