Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Koulutus

Hevoskeskus

Opetusmaatila

Hevosopetus

Luonto-ohjaajaopetus (riistalinja)

Ruukin Hevoskeskus

Ruukin maaseutuopiston yhteydessä toimii Ruukin hevoskeskus. Opisto vastaa keskuksen toiminnasta ja siellä toimivat yrittäjät ja yhteisöt omasta toiminnastaan. Ruukin maaseutuopistolla on hevoskeskuksessa valmennettavanaan 20 yksityistä ravihevosta. Hevosten valmentamisesta vastaa Mauri Jaara, p. 0400- 483 064.
Tietoa ravihevosten valmentamisesta löytyy ravisivulta.


Ruukin maaseutuopisto vastaa ratsastuksen opetuksesta omille opiskelijoilleen sekä yhteistyöoppilaitosten opetussuunnitelman mukaisesta ratsastuksen opetuksesta. Oppilaitoksen tallimestarit Hanna Niemi ja Tiina Ala-aho vastaavat hevosten päivittäishoidosta. Talliyrittäjä Toni Salonen tarjoaa karsinapaikkoja täysihoidolla Ruukin maaseutuopiston ns. pikkutallissa. Ratsastustunnit ja -kurssit pitää yrittäjä Sanna Pikkarainen.

Hevosurheilukeskuksessa toimivat myös oppilaitoksen hevostalouden lehtori Riikka Pajuvesa-Korkala, ravi- ja kengitysopettaja Veli Väisänen sekä ratsastuksen opettaja Maria Kumpuvaara. Hevosenhoitajana ravitallissa toimii Karoliina Holmström. Lisäksi hevoskeskuksessa on yleensä myös työharjoittelijoita, jotka ovat hankkimassa lisää työkokemusta. Oppilaitoksen omat opiskelijat osallistuvat hevosten ja tallin päivittäishoitoon, hevosten valmennukseen, kengitykseen ja raviajoon ja ratsastukseen osana opintojaan.

Päivittäistoimintaa keskuksessa ohjaa laatukäsikirja.