Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Maaliskuu


 
26.3.2014
Rata 4
Ratsastuksen ohjaaja opiskelijalle kuuluu kolme esterataa. Ensimmäinen niistä on rata 3, jonka ratsastimme viime vuonna loppu vuodesta. Viikko sitten meillä oli seuraava este rata, eli rata nelonen, joka on viimeinen välikoe ennen loppuestekoetta.

Ennen rata nelosta, meillä oli joka viikko kaksi estetuntia, mikä oli todella hyvä juttu, sillä saimme paljon esteharjoitusta ennen näyttöä. Meillä on myös todella hyvä ja motivoitunut esteopettaja, joka jaksaa aina kannustaa ja tsempata meitä, mutta osaa myös olla vaativa ja laittaa meidät koville.

Rata nelonen koostuu 85cm-95cm korkeista esteistä sekä muutamasta kavaletista ja puomista. Siinä on 14 estettä ja se on eräänlainen tehtävä rata, joka koostuu erilaisista estetehtävistä ja lähestymistä. Rata neljä sisältää esimerkiksi linjoja sekä suoralla että kaarevalla uralla, joihin tulee ratsastaa tietty määrä askeleita. Myös ravisarja ja uusinta kuuluvat rata neloseen.

Ratsastin rata nelosen omalla hevosellani. Se on kisannut ennen minulle tuloa kansallisia este - ja kenttäluokkia. Se on siis kokenut ja osaava hevonen, mutta hieman haastava ratsastaa.

Ratamme oli melko epätasainen, eikä siinä ollut kunnon rytmiä, jonka takia osa lähestymisistä tuli liian lähelle ja osa lähti liian kaukaa. Näytön arvioijat olivat samaa mieltä kanssani epätasaisuudesta, mutta kiitosta sain siististä ratsastuksesta sekä hyvistä hyppyyn mukautumisista. Sain myös kehuja siitä, että hevoseni ratsastettavuus on parantunut huomattavasti viimeisen puolen vuoden aikana, vaikka vielä onkin paljon parannettavaa perusratsastuksessa. Arvosanaksi sain H2, mikä oli mielestäni ihan realistinen ja vastavasi suorituksemme tasoa.

Pätkiä radasta alla olevassa linkissä:

https://www.youtube.com/watch?v=ZxLOjNmJnqw


 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021