Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
Etsi blogista:

Katso uusimmat

Vuosi 2014:
Maaliskuu


 
26.3.2014
Kakkosluokkalaisen arki Harjussa

Vuosi valmistumiseen ja pari kuukautta kesälomaan. Rankka talvi takana, ja sateinen syksy, onneksi kesää kohti mennään.

Palasimme 2013 myöhään syksyllä Harjuun. Olimme elokuusta syyskuuhun Saartian Erjalla työharjoittelussa koko meidän PK12 Ohjuri luokka. Erja Saartian talli sijaitsee Jakso Erjalla oli opettavainen, ja mukava. Pääsimme pitämään ratsastustunteja joka ilta, ratsastimme joka päivä ja teimme tallitöitä. Erja jakson lopussa meillä oli näyttö, jossa arvioitiin ratsastustamme ja ohjaustaitojamme. Jakson loppuessa kaikki olivat hiukan surullisin mielin, koska tuntiratsastajat, hevoset ja henkilökunta oli niin mukavia ja kaikkeen ehti tottua. Toisaalta houkutteli jo paluu Harjun maille, omaan kämppään ja Auran ruokiakin ehti tulla ikävä..

Erjan jälkeen meillä oli kuuden viikon vapaavalintainen jakso. Sen pystyi viettää joko lomaillen kotona, töissä tai työssäoppien. Pari tyttöä luokaltamme lähti työssäoppimaan. Itse olin kaverini kanssa Hyvinkään Ratsastuskeskuksella suorittamassa työharjoittelua, johon kuului tallityöt ja ohjaaminen. Pari viimeistä viikkoa tuntui jo aika rankalta ja paluuta Harjuun odotettiin kovasti. Vihdoin se päivä koitti, kun auton nokka käännettiin kohti Virolahtea.

Takaisin koululle päästyämme aloimme treenaamaan kovasti rata 3, joka on ohjureiden ensimmäinen välikoe. Se meni hyvin ja kaikki saivat hyvät numerot ja arvostelut, josta oli helppo jatkaa eteenpäin. Koulunäytöistä ensimmäinen, joka on K.N Special, tehtiin helmikuun lopussa. Seuraavaksi tavoitteena oli saada vielä kevään aikana rata 4 suoritettua, ja niin saatiinkin. Taas kaikki kunnialla läpi, ja niin hyvä fiilis! Vielä esteloppukoe, eli rata 5 ja rataesteet on tämän koulun osalta suoritettu. Koulunäytöistä ensi syksylle jää helpon a:n radat kangilla ja nivelillä. Ennen kesälomaa olisi tarkoitus suorittaa pitkän radan kenttäkilpailuohjelma. Ja heti lomalta tultuamme maastoesteet. Eli tekemistä riittää!

Päätimme myös luokkamme kesken herättää Harjua henkiin kilpailupuolella, ja järjestämme opinnäytetyönä alue kenttäratsastuskilpailut. Kisat ovat 1.6.2014. Meidän pienellä (7 opiskelijaa) porukalla tehtävää riittää. Otimme ison haasteen vastaan, mutta hyvällä yhteistyöllä ja toisiamme tukemalla ja kannustamalla selviämme aivan varmasti.  

Opiskeluaikani Harjussa on ollut kivaa, olen viihtynyt todella hyvin. Tietysti välillä on huonompia päiviä kun mikään ei innostaisi, mutta ystävien avulla tästä selviää. Ja oikealla asenteella!
Silti odotan paljon sitä päivää kun saamme todistukset käteen ja pääsee aloittamaan normaalin elämän. Voin olla varma, että sinä päivänä ei vältytä kyyneliltä, tiiviin porukkamme tiet eroavat ja on vaikea kuvitella, että enää ei nähdäkkään toisia joka päivä. Mutta nyt pitää ottaa ilo irti näistä päivistä, kun saamme viettää aikaa yhdessä!

 
 
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021