Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
12.12.2014
Eläinten joulu
Joulu on meille perheen ja sukulaisten, ennen kaikkea yhdessäolon aikaa. Jo joulukuun alkupuolella koiratarhan ympärille ja hevostallin oven yläpuolelle viritellään jouluvalot.
Jouluaatto ja -päivä ovat vuoden ainoat päivät, jolloin ei pidetä raveja. Monissa ravitalleissa joulu onkin hevosille rentoa aikaa. Ne saavat lomailla normaalia pidempää. Myös meillä hevoset ja muut eläimet saavat joulun aikana ottaa rennosti, ja itsekin teemme ikään kuin vain pakolliset työt - onhan joulu rauhan aikaa.
Yleisesti ottaen ylimääräistä ruokaa eläimille ei kannata antaa. Totta kai jonkun pienen lisän voi antaa, mutta esimerkiksi väkirehun määrää ei yhtäkkiä kannata lisätä. Se ei ole hyväksi eläimelle.
Jouluaattona hevosillemme annetaan perusruoan (kaurat, rehut, heinät) lisäksi omenoita tai porkkanoita ja leipiä, jos vanhaksi menneitä leipiä on annettu kaupasta joulun tienoilla.
Kissoille ja koirille joulupukki tuo herkkupaloja, ruokaa ja joskus on tuonnut jopa lelujakin. Pienet maistiaiset ne saavat myös jouluruoista. Etenkin koirat söisivät kinkkua vaikka kuinka paljon, mutta sen suolaisuuden takia niille annetaan vain pienet palaset. Myös kanit ovat saaneet pukilta herkkuja: porkkanoita, kurkkuja, salaattia ja niille tarkoitettuja herkkutikkuja.
Joskus jouluisin ja kovien pakkasten aikaan talvella kissat ovat saaneet nukkua yönsä uunin päällä tai kylpyhuoneessa, kun muuten ne nukkuvat yönsä ulkona.
Muuta erikoista meidän perheen eläinten joulunviettoon ei oikeastaan kuulu. Tapaninpäivänä on joskus rekialejua, ja kun setäni vielä asui meillä, oli hänen koirillaan tonttulakit (jotka eivät kyllä pysyneet päässä).
Joulu on jo ovella, hyvää ja rauhallista joulun odotusta kaikille! :)
 
 
 
1 kommentti
 
1Sari18.12.2014 10:41

:) - kyllä ne eläimetkin vaistoaa että joulun aika on joitain erityistä

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021