Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
26.10.2014
Hevos kokemuksiani
Olen harrastanut ratsastusta 5 vuotta. Olen kokenut harrastuksen ilot ja surut tallilla. Viiden vuoden aikana minulla on ollut 4 hoitohevosta. Kaksi niistä on jouduttu lopettamaan jalkavaivojen takia ja 2 on sitten myyty kun vuosien varrella niiden käyttäytyminen ei ole ollut soveliasta ratsastuskoulun hevosille. Ne alkoivat puremaan/näykkimään ratsastajiaan. Uudessa kodissaan niiden ei ole tarvinnut tehdä niin paljon töitä kuin ratsastuskoululla eli näykkiminenkin vähentyi. Nämä hevoset eivät luottaneet ihmisiin ennen kuin saivat uuden kodin ja sama ihminen alkoi käymään sillä ratsastamassa.
Kerran kun olin maastossa niin hevoseni säikähti valkoista autoa ja teki stopin eikä suostunut liikkumaan ennen kun sai katsoa autoa vähän aikaa. Talvella hevosilla voi olla ylimääräistä energiaa ja säpyillä sen takia.
Hevoset muistavat pelkonsa jos vaikka maneesin/kentän laidalla on ollut aijemmin joku pelottava juttu, ihmisen mielestä ihan normaali asia. Ne voivat pelätä jotain ääntä tai esinettä (Estekalusto,pressu) Yleensä olen totuttanut hevosen viemällä sen lähelle pelottavaa asiaa ja hevonen on saanut katsoa sitä vähän aikaa.

-Ida
 
 
 
1 kommentti
 
1Sari L28.10.2014 10:52

Tämä pätee kyllä kaikkiin muihinkin eläimiin, ihmisen pitäisi aina muistaa antaa aikaa eläimelle tutustua pelottavaan/uuteen asiaan kaikessa rauhassa :)

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021