Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 

Blogit

 
22.10.2014
Hevosen erilaista käyttäytymistä
Olen ollut hevosten parissa suunnilleen 11-12 vuotta ja nähnyt että kokenu erilaisia kauraturpia. Läheisemmin tutuksi ovat tulleet tallini hevoset jossa käyn ratsastaa. Kaikki hepat ovat siellä omia persooniaan ja enemmän olen työskennellyt tallin kahen energisemmän kaverin kanssa.
Varsinkin Simolla ratsastan melkein joka viikko ja siinä herrassa olen huomannut monia muutoksia vuosien mittaa. Simo tuli jotain 6-7 vuotta sitten tohon tallille ja oli tosi kiltti hoito toimenpiteissä kuten harjauksessa. Hevosen kulmakivi oli satulan laitto. Heti sen nähdessään se aina meni karsinan perälle ja näytti ettei tota kapistusta halua lähelleen. Satula kyl saatiin aina selkään eikä sen jälkeen ollut mitään ongelmaa asian kanssa, kuha satula oli selässä poissa näköetäisyydeltä ja tunneilla meni aina nätisti vaikka virtaa löyty. Satulan selkään saamiseen tarvittiin vaan ainakin kaks ihmistä kun toinen piti hevosesta kiinni karsinassa sen tepastellessa rauhattomana tai yrittäessä puskee oven läpi pois karsinasta ja toinen laitto satulan selkään. Ei tietoa oliko herralla jotain huonoja kokemuksia ollut satulasta ennen kuin se vaihto omistajaa, mutta kirjaimellisesti se ei siitä tykänny alku aikoina.
Nykyisin asia on korjaantunut paremmaksi ja satulointi sujuu hyvin yksin vaikka herra
vielä mulkoileeki kyseiselle esineelle sitä laitettaessa selkään. Iän karttuminen taiko kärsivällinen siedätysopetus tuottaneet tulosta, mutta paremmin menee.
Ratsastettaessakin on rauhallisempi ja kuuliaisempi vaikka vauhdin puuskiaikin löytyy välillä päivän viihteeks.
Toinen asia mitä alkuaikoina piti varoa oli myös esim. huivin tai takin riisuminen selästä käsin kuuman tullessa, koska Simo piti näitäkin silmäkulmassa vilkkuvia esineitä pelokkaana ja säikky niitä. Ei kyl mikään ihme, koska ei nähny taakseen mikä sieltä tulee alas. Tämäkin on vuosien aikana helpottunut ja vaatteita voi tiputtaa kentän laidalle ilman että esitetään kuin nopeasti juostaan pisteestä A pisteeseen B.
Jokaisella on omat pelkonsa tai ikävät muistot, mutta ajan kanssa niistä toivottavasti päästään yli. :)

-Anniina A
 
 
 
1 kommentti
 
1Sari L28.10.2014 11:19

Kyllä jokainen eläin on vaan niin oma persoonansa..

 

Kommentoi kirjoitusta:
 
Nimi / nimimerkki (pakollinen tieto)
Syötä tiedot mobiililaitteella
Kommentti (pakollinen tieto)
 
Varmenne
CAPTCHA ImageRefresh
Varmennekoodi kirjoita yllä oleva varmenne (pakollinen tieto)
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021