Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Koulutus

Koneet ja kalusto

Lampola

Pieneläintilat

Navetta

Opetusmaatila

Koivikon karja

Maatalousalan perustutkintoon sisältyviä koulutusohjelmia ovat maaseutuyrittäjä, eläintenhoitaja sekä maatalousteknologia. Koulutus kestää pk 3 vuotta ja yo 2 vuotta. Maaseutuyrittäjäkoulutusta järjestetään myös näyttöperustaisena koulutuksena, jossa voi opiskella joko 20 ov:n TE-keskuksen vaatimaa tukikelpoisuuskoulutusta tai suorittaa koko tutkinnon 90 ov.


Maatalousalan perustutkinnossa painottuvat perusmaatalouden harjoittamisessa tarvittavat monipuoliset käytännön taidot, kuten eläintenhoito, pelto- ja metsätyöt, koneiden huolto ja korjaus sekä maatilarakentaminen.

Maatilatalouden koulutusohjelmasta valmistunut maaseutuyrittäjä toimii maatilalla joko yrittäjänä tai työntekijänä. Hän osaa tehdä kasvinviljely- ja eläintenhoitotöitä sekä käyttää ja huoltaa maatilan koneita. Maaseutuyrittäjä hoitaa tilan metsiä ja huolehtii rakennusten kunnossapidosta. Maaseutuyrittäjän opinnot voi suorittaa myös näyttötutkintona.
 
Eläintenhoidon koulutusohjelmasta valmistunut eläintenhoitaja hoitaa eläimiä. Hän voi toimia eläintenhoitotehtävissä maatiloilla, eläinhoitoloissa, kotieläinpuistoissa tai pieneläinkaupassa.
 
Maatalousteknologian koulutusohjelmasta valmistunut maaseutuyrittäjä työskentelee maatalouskoneiden kanssa. Hän voi toimia yrittäjänä tai työntekijänä maatilalla, maatalouskoneurakoitsijana, huoltokorjaajana tai maatalouskaupan palveluksessa.

Tapahtumaloki
18.1.2013
Valokuva

18.1.2012
Prosessikaavio

16.1.2012
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Koivikon koulutilalla on annettu maatalousalan opetusta vuodesta 1848. Uusi automatisoitu robottinavetta valmistui 2006. Samalla uusittiin myös peltoviljelykalusto ja traktorit.  Koululla on lehmien lisäksi lampaita, kanoja sekä pieneläimiä. Luonnonvara-alan opetusta on sekä nuorisoasteella että aikuiskoulutuksena (näyttötutkinto).

Tuotantosuunnat:
maidontuotanto
kasvinviljely
pieneläimet
maatalouskoneiden huoltaminen ja korjaaminen

Yhteystiedot:
Kirkkotie 1
91500 Muhos


Koivikon opetusmaatila

Promote Your Page Too
KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2020