Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

Etusivu

Päärakennus

Asuntolat

Opetustyöpaja

Maatilan halli

Kuivaamo

Metsä

Navetta

Sikala

Hevostalli

Pieneläimet


KUIVAAMO


Kauhajoen koulutilan sadonkäsittelykeskus  valmistui nykyiseen muotoonsa vuonna 2006. Se koostuu lämminilmakuivurista, varastosiiloista ja varastokuivurirakennuksesta. Kuivaamon rakensivat ja sähköistivät Suupohjan ammatti-instituutin opiskelijat opettajiensa johdolla.Lämminilmakuivuri

Kuivurikoneistona on Mepun 208 hl:n siilokuivuri, 400 kW:n uuni ja Säätötuli Oy:n stokeripoltin. Kuivuria käytetään ohjelmoitavan logiikan avulla. Polttoaineena käytetään koulutilan metsästä peräisin olevaa haketta. Myös esipuhdistuksesta kertyvä jäte poltetaan. Kuivaussiilon jalustassa olevien vaaka-anturien ansiosta kuivaustapahtumaa pystytään seuraamaan tarkasti ja samalla saadaan luotettavat lohkokohtaiset satotiedot.


Varastosiilot

Lämminilmakuivurin ympärillä on 16 siilosta koostuva, yhteensä noin 6000 hl:n varasto. Osa siiloista on alle ajettavia. Kuivurin alakertaan on sijoitettu automatisoitu valssimylly, joka ottaa litistettävän rehuviljan suoraan varastosiiloista ja puhaltaa litisteen navetan väkirehuautomaatin täyttösiiloihin.


Varastokuivuri

Rakennus pitää sisällään kolme osastoa. Yhdessä kuivataan ja varastoidaan lämminilmakuivurin käyttämä hake. Toinen on ajonkestävällä reikälevylattialla varustettu ja soveltuu siten erilaisten materiaalien kuivaamiseen. Kolmas osasto on suunniteltu pyöröpaalien kuivaamiseen. Kaikkia tiloja voidaan käyttää kuivauskauden ulkopuolella myös kone- tms. varastoina.

Täältä näet lisää kuvia kuivaamosta: KUIVAAMO


Tapahtumaloki
22.6.2011
Valokuva

22.6.2011
Valokuva

22.6.2011
Valokuva

Kaikki tapahtumat RSS
Perustiedot
Maatalousoppilaitos sijaitsee muutaman minuutin kävelymatkan päässä Kauhajoen keskustasta. Koulutila on monipuolinen. Pelloilla kasvaa viljojen ja nurmikasvien lisäksi mm. öljypellavaa, ruokohelpeä ja tyrniä. Osa pelloista on luomuviljelyssä.

Kasvinviljelyn rakennuksiin kuuluu mm. vuonna 2006 käyttöön otettu sadonkäsittelykeskus, jonka lämminilmakuivaamo käyttää tilan omasta metsästä hankittua polttoainetta ja jonka käyttö tapahtuu ohjelmoitavan logiikan avulla.

Tuotantosuunnat:
Maidontuotanto
Hevostalous
Kasvinviljely
Energiakasvit
Erikoiskasvit
Marjat
Piharakentaminen
Pieneläimet
Sikatalous
Metsät
Luonnonmukainen tuotanto

Yhteystiedot:
Kyntäjäntie 6
PL 105
61801 Kauhajoki


KeKe-tilanne tilalla

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021