Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Rakennukset ja alueet
Lehtiartikkeli METSÄ2013 telkänuutuista
METSÄ2013 -osallistujamaiden lintukototaulukko
METSÄ2013 lintukotoinfo
Yleisötapahtumat
Kansainvälisyystoiminta (Kv-toiminta)
Pohjoisten luonnonkasvien näytemaa
Ruokapaja
Luonnonraaka-aineiden käsittelyasema
Näytemaat
Asuntolat
Peltolohkot
Kasvihuoneet
Kemijoki
Vihertyöhalli
Myllylampi
Korjaamo-ja konetilat
Puutarhamyymälä Silmu
Opetusmetsät
Lemmikkieläinhoitola
Biolämpökeskus
Biokompostori
Ohjelmapalvelukota
Luontopolut
Puu- ja metalliverstaat
Koulurakennus
Porotarha
Laidunalue
Hevoset
Tervetuloa tutustumaan Pohjoisten luonnonkasvien näytemaalle!
 
”Hyväntahtoinen luonto pitää huolen siitä, että aina on jotain uutta oppimista.” - Leonardo da Vinci

Pohjoisten luonnonkasvien näytemaa esittelee monipuolisen valikoiman pohjoisia luonnonkasveja. Näytemaalla
kasvit ovat jokaisen helposti löydettävissä ja kasvikohtaiset nimikyltit auttavat eri kasvilajien tunnistamisessa. Näytemaan kasveihin tutustumalla voit huomata, kuinka pohjoisen luonnossa kasvavat kasvit ovat kauniita, monimuotoisia ja arvokkaita!
 
Näytemaalla kasvaa kymmeniä pohjoisia luonnonkasveja, jotka kaikki löytyvät Lapin luonnosta. Lapin luonto ja sen neljä vuodenaikaa ylläpitävät monimuotoista kasvistoa. Puhtaan luonnon ja pitkän, valoisan kesän ansiosta pohjoisen kasvisto saa sen ainutlaatuisen koostumuksen.

Näytemaalla kasvavilla kasveilla on erilaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia. Menneinä vuosina näytemaan kasveja on käytetty rohtoina kansanlääkinnässä, osaa kasveista hyödynnetään edelleen eri käyttötarkoituksiin. Monet kasveista kelpaavat myös ravinnoksi sekä ihmisille että eläimille. Näytemaalla sijaitsevista kasvikylteistä löydät lisää tietoa pohjoisista luonnonkasveista, niiden käytöstä ja keräämisestä. Kasvien viljelyohjeita löytyy tästä linkistä.

 

Pohjoisten luonnonkasvien tuotannon, jalostuksen, käytön ja markkinoinin kehittämiseen liittyvistä asioista voit lukea lisää osoitteesta www.lao.fi/polut. Sivustoilta löytyvät myös ajakohtaiset koulutus- ja tapahtumauutiset.

 

Pohjoisten luonnonkasvien näytemaa on avoinna yleisölle keväästä syksyyn.

 

Pohjoisten luonnonkasvien näytemaa on POLUT-hankkeen perustama. Pohjoisten luonnonraaka-aineiden tuotannon kehityshanke POLUT on Lapin ammattiopiston toteuttama ja Lapin ELY-keskuksen Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2007–2013 rahoittama, elinkeinollinen kehittämishanke, joka on aloittanut toimintansa keväällä 2011 ja toiminta jatkuu vuodelle 2014. Lisätietoja hankkeesta voit lukea POLUT-hankkeen esitteestä!   
 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021