Tila
Toiminnot
Raportointi
Ohjemappi
Analyysit
Valokuvat
Videot
Blogit
Karttaan

 
Rakennukset ja alueet
Lehtiartikkeli METSÄ2013 telkänuutuista
METSÄ2013 -osallistujamaiden lintukototaulukko
METSÄ2013 lintukotoinfo
Yleisötapahtumat
Kansainvälisyystoiminta (Kv-toiminta)
Pohjoisten luonnonkasvien näytemaa
Ruokapaja
Luonnonraaka-aineiden käsittelyasema
Näytemaat
Asuntolat
Peltolohkot
Kasvihuoneet
Kemijoki
Vihertyöhalli
Myllylampi
Korjaamo-ja konetilat
Puutarhamyymälä Silmu
Opetusmetsät
Lemmikkieläinhoitola
Biolämpökeskus
Biokompostori
Ohjelmapalvelukota
Luontopolut
Puu- ja metalliverstaat
Koulurakennus
Porotarha
Laidunalue
Hevoset
Koulurakennus

Koulurakennus on Metsäruusun toimipisteen sydän. Koulu aloitti toimintansa nykyisellä paikalla vuonna 1938. Ensimmäinen koululla järjestetty koulutus oli metsänhoitokurssi kyseisen vuoden syksyllä.
Sotavuosina koulun toiminta oli keskeytyksissä. Rakennukset paloivat Lapin sodassa 1944. Uuden koulurakennuksen vihkiäisiä vietettiin 20.9.1952. Rakennus on kolmikerroksinen. Alimmassa kerroksessa sijaitsevat kirjasto, ruokailutilat sekä osa luokista. Toisessa ja kolmannessa kerroksessa on luokkia ja opettajien työhuoneita. Rakennuksessa sijaitsee myös rehtorin toimisto, auditorio sekä opintotoimisto.


Koulurakennuksessa on suurin osa opetusluokista.
Luonto- ja ympäristöalan opiskelu on varsin vaihtelevaa ja oppimista tapahtuu paljolti paljolti muuallakin kuin luokkaopetuksessa. Koulurakennuksen sisätilat ja ulkokuori peruskorjatttiin muutama vuosi sitten. Tilojen kunto- ja siisteys on remontin jäljiltä vielä hyvää luokkaa. Rakennuksessa tehtiin korjaustöiden yhteydessä uusia tilajärjestelyjä. Sisätilojen sokkeloisuus vaatiikin käyttäjiltään hyvää suunnistuskykyä, mutta toisaalta luo mielenkiintoisuutta tilaratkaisuihin.
 
Alakerran tiloissa toimii Lapin ammattiopiston kiinteistöpalveluiden ylläpitämä ruokaravintola. Opiskelijat nauttivat siellä oppilaitoksen kustantaman aamupalan, lounaan ja päivällisen. Ruokaravintolan palvelu ja aterioiden monipuolisuus on saanut kiitosta käyttäjien taholta. Ravintola järjestää usein teemakampanjoita, joissa mitataan niin ruokailutottumuksia kuin ylijäävän ruoan osuutta. Teemojen avulla  käyttäjiä ohjataan terveellisempiin ravitsemustottumuksiiin ja vähennetään biojätteen määrää.

 

Virtuaalikylä | Uudenlainen oppimisympäristö | 2021